Το συγκινητικό ευχαριστώ μιας 11χρονης προσφυγοπούλας στους Έλληνες δασκάλους της

Το συγκινητικό ευχαριστώ μιας 11χρονης προσφυγοπούλας στους Έλληνες δασκάλους της

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα των δημοτικών σχολείων και οι μαθητές, άλλοι ενθουσιασμένοι κι άλλοι συγκινημένοι, αποχαιρετούν τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους και ανανεώνουν το ραντεβού τους για Σεπτέμβρη. Εκτός από τα εκτάκια, που σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν ένα νέο ταξίδι.

Ανάμεσα τους βρίσκεται και Αρεζού η οποία αποχαιρετά τη δασκάλα της με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα της πρόσφερε. Το 11ρονο κορίτσι, που ήρθε στην Ελλάδα από το Αφγανιστάν πριν ένα χρόνο, κατάφερε με την υποστήριξη των γονιών και του σχολείου της να μάθει ελληνικά και να γίνει η καλύτερη μαθήτρια της τάξης! 

Η ιστορία της 11χρονης Αρεζού

Η οικογένεια της Αρεζού, οι γονείς της και η μικρή της αδελφή, βρίσκονται στη Λέσβο από τον Φεβρουάριο του 2019. Η έννοια και η φροντίδα τόσο των γονιών της όσο και της ίδιας για το σχολείο την έκαναν να διακριθεί πολύ γρήγορα στα μαθητικά της καθήκοντα.

Η μητέρα της μάλιστα, ανέφερε σε δηλώσεις της ότι μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της μικρής Αρεζού να τελειώσει το σχολείο έπαιξε η δασκάλα της, κ. Ειρήνη: «Μας εκτιμούσε πολύ το σχολείο και μας έπαιρναν τηλέφωνο να μας πουν ότι η Αρεζού είναι καταπληκτική μαθήτρια, η καλύτερη ανάμεσα στους συμμαθητές της, πρόσφυγες».

Η Αρεζού ευχαρίστησε τη δασκάλα και το σχολείο της με τον δικό της, συγκινητικό τρόπο - και σε πολύ καλά ελληνικά! 

Το ευχαριστώ της μικρής προσφυγοπούλας

«Αγαπητό μου σχολείο,

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη δυνατότητα που μου δώσατε αυτή τη σχολική χρονιά, να μάθω μαζί με Έλληνες μαθητές και να ενταχθώ στη σχολική κοινότητα. Είμαι τόσο χαρούμενη που είχα την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσω το σχολείο αλλά επίσης να προσαρμοστώ σε ένα νέο περιβάλλον παρά τα γλωσσικά εμπόδια. Η υποστήριξη των δασκάλων είναι πραγματικά αυτό που έκανε την εμπειρία μου τόσο μοναδική, γιατί οι δάσκαλοι μου, μου έδωσαν ξεχωριστό μάθημα για να μάθω τη γλώσσα. Θα θυμάμαι τους δασκάλους και τους μαθητές αυτού του σχολείου για πάντα.

Σας ευχαριστώ ξανά για όλη την καταπληκτική δουλειά που έχετε κάνει και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο. Είμαι ευγνώμων στους δασκάλους του σχολείου, το διευθυντή και τη διοίκηση για την καλοσύνη και όλες τις προσπάθειές τους κατά τη διάρκεια αυτού του ακαδημαϊκού έτους. Ελπίζω ότι περισσότεροι πρόσφυγες θα μπορέσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου».

 

v