5 απίθανα πάρκα (με καφετέρια) μέσα στην πόλη

5 απίθανα πάρκα (με καφετέρια) μέσα στην πόλη

Μπορεί το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η θερμοκρασία να χτύπησε «κόκκινο» προιδεάζοντάς μας για έναν καυτό Αύγουστο, αλλά όσοι έχουμε ξεμείνει στην Αθήνα, δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε. Υπάρχουν μέρη καταπράσινα με τρεχούμενα νερά, παιδικές χαρές, αλλά και χώρους ευχάριστους όπου μπορούμε να πιούμε τον καφέ μας ενώ τα παιδιά μας παίζουν στη δροσιά. 

Πού είναι όλα αυτά; Πιστέψτε μας, πολύ κοντά σας... 

Άλσος Παπάγου

Κορυτσάς 31, Παπάγου 156 69

Καταπράσινο περιβάλλον, 3500τμ. μέσα σε πεύκα, λίμνες, πανίδα και χλωρίδα  και ναι επιτρέπονται και τα κατοικίδια. Περιλαμβάνει επίσης, παιδική χαρά με σύγχρονο εξοπλισμό, χώρο πικ- νικ,  στίβο, γήπεδο τένις με κερκίδες, ειδικά διαμορφωμένο χώρο για αναψυχή σκύλων, κρήνες, καθιστικά, μοντέρνους φωτιστικούς ιστούς και πλακόστρωτους διαδρόμους για περιπατητές.

Διαθέτει λίμνη με καταρράκτες δίπλα στο cafe-restaurant Piu -verde καθώς και θερινό θέατρο στο οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Παπάγου και πλήθος άλλων εκδηλώσεων. 

Άλσος Βεΐκου

Εσείς οι μεγάλοι, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας στο Green Park υπό τον ίσκιο των δέντρων στο καταπράσινο άλσος Βεϊκου, όπου απλώνει τραπεζάκια δίπλα στην πισίνα και σερβίρει από τις 8.00 το πρωί καφεδάκι συνοδεία ωραιότατων σνακ αλλά και αργότερα γεύσεις δημιουργικής ελληνικής κουζίνας. 

Στο μεταξύ, τα παιδιά απολαμβάνουν παιχνίδι και ελευθερία στο καταπράσινο πάρκο όπου μπορούν να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης, σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον.

Διομήδειος Βοτανικός Κήπος

Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι

Ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στο Χαϊδάρι, σε απόσταση 8 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και καταλαμβάνει μια έκταση 1860 στρεμμάτων, στις Βόρειες πλαγιές του Όρους Αιγάλεω. πρόκειται για μία πράσινη όαση, με όμορφα μονοπάτια για περπάτημα και λιμνούλες. 

Βρίσκεται στην καρδιά του Κήπου, σε μια έκταση στρωμένη με χαλίκι και σκηνικό που περιλαμβάνει κρεμαστούς κήπους, άνετες πολυθρόνες σκηνοθέτη, κούνιες για να παίζουν οι μικροί επισκέπτες και τα τζιτζίκια για σάουντρακ, θα βρείτε το The Garden Café.

Άλσος Νέας Σμύρνης

Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου και Εφέσου



Σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται το Άλσος της Νέας Σμύρνης. Στο πάρκο εκτός από το ανοιχτό θέατρο, τα όργανα γυμναστικής και το κυκλικό μονοπάτι για τρέξιμο, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στην παιδική χαρά κάτω από τα πυκνά και καταπράσινα δέντρα.

Το πάρκο διαθέτει καντίνα στην οποία μπορείτε να απολαύσετε τον καφές σας, όσο τα παιδιά απολαμβάνουν το ατελείωτο παιχνίδι τους. Καθώς «ανοίγει» ο καιρός το άλσος αποκτά πολιτιστικό χαρακτήρα καθώς φιλοξενεί αξιόλογες εκδηλώσεις, συναυλίες, αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

 

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Ένας από τους ομορφότερους (αν όχι ο ομορφότερος) χώρους της Αθήνας βρίσκεται στα Νότια και δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Πρόκειται για το πάρκο Σταύρος Νιάρχος, στο οποίο τα παιδιά μπορούν να παίξουν στις παιδικές χαρές, να «χαθούν» στον λαβύρινθο, να δροσιστούν στο μεγάλο κανάλι κάνοντας κανό, να δουν ταινία ή να απασχοληθούν σε διάφορες άλλες δραστηριότητες!

Οι γονείς, πάλι, μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους σε ένα από τα πολλά καφέ ή κανόνες που διαθέτει ο χώρος και, μικροί και μεγάλοι, να περάσουν μια αξέχαστη μέρα! 

v