7 μαγευτικές παραλίες στη Μεσσηνία

7 μαγευτικές παραλίες στη Μεσσηνία

Τι ονειρεύεται κάποιος για τις διακοπές του και ειδικά όταν έχει μικρά παιδιά; Φυσικά πανέμορφες και μεγάλες παραλίες, όπου μπορεί να χαρεί τη θάλασσα, την ανεμελειά και, γιατί όχι, και το παιχνίδι με τα μικρά του κουτσούβελα! Η Μεσσηνία, ως γνωστόν, φημίζεται για τις καταπληκτικές παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά, οι οποίες δεν είναι ούτε μία, ούτε δύο... Το In2life συγκέντρωσε 7 από τις ομορφότερες ακτές της και σας τις παρουσιάζουμε: 

Βοϊδοκοιλιά

Ναι, προφανώς και έχει την πρώτη θέση στη λίστα μας −και στις καρδιές μας. Το τέλειο ημικύκλιο που σχηματίζει η σχεδόν λευκή, απαλή σαν πούδρα αμμουδιά της, τα πρασινογάλαζα νερά, τα λοφάκια που κλείνουν τις άκρες της και οι ξαπλωστρομπρέλες που λάμπουν διά της απουσίας τους (αρχαιολογικός χώρος γαρ) είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους την αγαπάμε.

Η Καλογριά στην Στούπα



Φαντασμαγορική αμμουδιά, χωρίς ούτε ένα τόσο δα ψηλό βοτσαλάκι, νερά κρύσταλλο και σε διαύγεια και σε θερμοκρασία, και δυο σπιτάκια με λογοτεχνική αξία στην άκρη της: Στο ένα έμενε ο Νίκος Καζαντζάκης όταν έγραφε τον Βίο και την Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά. Στο άλλο, ο άνθρωπος που του ενέπνευσε τον δημοφιλέστερο ήρωά του, ο πολύ υπαρκτός Γιώργος Ζορμπάς. Ένα μεγάλο γκράφιτι στο δρόμο που οδηγεί προς την παραλία απεικονίζει και τους δύο, και είναι ορατό εκεί που κάνεις τις βουτιές σου. Κι άλλο ένα τιπ: Αν η ξαπλωστροπλημμύρα σε ενοχλεί, περπατάς ως την αριστερή άκρη της παραλίας, ακολουθείς το χωμάτινο μονοπατάκι πίσω από τα βράχια, και βγαίνεις σε μια μικρή αμμουδιά όλη δική σου.

Ο Φονέας



Μεγάλα, ολόλευκα βότσαλα (τόσο μεγάλα που το περπάτημα εδώ είναι δύσκολη αποστολή), σμαραγδένια, βαθυπράσινα νερά, εντυπωσιακά βράχια που ξεπροβάλλουν από μέσα τους και προκαλούν τους τολμηρότερους εξ ημών για βουτιές –οι υπόλοιποι αρκούμαστε να τα χαζεύουμε από τις πετσέτες που στρώνουμε στη σκιά τους. Ξαπλώστρες και ομπρέλες να χαλάνε το τοπίο δεν υπάρχουν εδώ, μια γλυκύτατη καντίνα όμως φροντίζει για τα απαραίτητα στο πίσω μέρος της παραλίας.

Οι Κολονίδες



Και μετά το top-3 δημοτικότητας, ώρα να μιλήσουμε και για ένα μυστικό: Τέσσερα χιλιόμετρα βόρεια της Κορώνης, οι Κολονίδες είναι μια μικρή, γλυκύτατη παραλιούλα με αφράτη άμμο μέσα κι έξω από το νερό, υπέροχα διάφανα νερά και παντελή έλλειψη οργάνωσης. Τη βρίσκεις ακολουθώντας το μονοπάτι με τις ελιές δίπλα στο Ξενοδοχείο Κολονίδες, που βαφτίστηκε, όπως και η παραλία του, από το όνομα της αρχαίας πόλης που βρισκόταν εδώ.

Τα Περούλια



Δίπλα σχεδόν στις Κολονίδες, ούτε ένα χιλιόμετρο παρακάτω, τα σαφώς δημοφιλέστερα Περούλια έχουν συγκλονιστική αμμουδιά, νερά που θυμίζουν πισίνα και πεύκα που φτάνουν σχεδόν στο κύμα, για να στρωθείς στη φυσική σκιά τους, που δεν συγκρίνεται με τίποτα, οι αλήθειες να λέγονται. Η παραλία είναι οργανωμένη σε κάποια σημεία της, με ψάθινες ομπρέλες που αν μας ρωτάς είναι λιγότερο ύβρις από τις πλαστικές, έχει όμως και ελεύθερα κομμάτια. Το ομώνυμο ταβερνάκι στην άκρη της είναι ξακουστό για τα μαγειρευτά του (σερβίρει βέβαια και θαλασσινά) και την τέλεια θέα που απολαμβάνει στη θάλασσα.

Η Χρυσή Ακτή



Ένα δεκάλεπτο έξω από την Πύλο, η Χρυσή Ακτή απλώνει την υπέροχη, απαλή αμμουδιά της σε τέσσερα φαντασμαγορικά χιλιόμετρα απαλλαγμένα από κάθε είδους οργάνωση, για να βρίσκουν ελεύθερο πεδίο οι συμπαθέστατες χελώνες Caretta Caretta που βγαίνουν εδώ για να φτιάξουν φωλιές και να γεννήσουν τα αυγά τους. Τα διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά της και οι εξωτικοί αμμόλοφοι στο πίσω μέρος της, που αν τους διασχίσεις βγαίνεις στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας που λέγεται Διβάρι, είναι δύο έξτρα λόγοι να την αγαπάς.

Η Ελαία



Το φουντωτό πευκοδάσος του Αγιαννάκη, που διασχίζεται από χιλιόμετρα ολόκληρα χωμάτινων μονοπατιών, κορνιζάρει τη χρυσαφένια αμμουδιά της, η οποία με τη σειρά της καταλήγει σε κρυστάλλινα, ιόνια νερά που κυματίζουν σχεδόν όλο τον Αύγουστο, για να χαιρόμαστε και όσοι βαριόμαστε να κολυμπάμε συνέχεια σε προσομοιώσεις πισίνας. Να πούμε επίσης πως αν είσαι διατεθειμένος να πάρεις το (μεγάλο φέτος) ρίσκο του ελεύθερου κάμπινγκ, η Ελαία είναι παραδοσιακά ένα από τα δημοφιλέστερα πελοποννησιακά προπύργια.

Πηγή: in2life.gr

v