Δευτέρα 3/8: η πρώτη Αυγουστιάτικη πανσέληνος του 2020 και οι δωρεάν εκδηλώσεις

Μια ακόμα αυγουστιάτικη πανσέληνος μας προσκαλεί να την απολαύσουμε την Δευτέρα 3 Αυγούστου, από μπαλκόνια, ταράτσες, παραλίες και αυλές! Ή αν έχετε όρεξη για βόλτα, σας προτείνουμε να πάρετε την οικογένειά σας και να επισκεφθείτε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που αγαπάτε με ελεύθερη είσοδο!

* Φωτογραφία: Theodoros Ladas

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Για το 2020, 25 αιώνες μετά τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας επιλέχθηκαν ως θέμα της αφίσας οι Θερμοπύλες και συγκεκριμένα ο λόφος του Κολωνού στο Καλλίδρομο Όρος.

Τη νύχτα της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020, με το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα και τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που συμμετέχουν

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορονοιού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Πηγή: culturenow.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v