Πώς να βάζετε αντηλιακό στο παιδί χωρίς γκρίνια και ακόμη 4 κόλπα για την παραλία

Πώς να βάζετε αντηλιακό στο παιδί χωρίς γκρίνια και ακόμη 4 κόλπα για την παραλία

Ωραίες οι εκδρομές στην παραλία και αξέχαστες οι ατελείωτες ώρες που περνάμε δίπλα στη θάλασσα, αλλά για τους γονείς όλο αυτό περιλαμβάνει αρκετές προκλήσεις. Μία από αυτές είναι και το να βάλεις αντηλιακό στο παιδί σου και να του ξαναβάλεις μετά από κάποια ώρα, όπως συστήνουν κάθε χρόνο οι ειδικοί (κι έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους). Αν δυσκολεύεστε κι εσείς μην ανησυχείτε άλλο πια, αφού υπάρχει ένα κόλπο και γι’ αυτό, όπως για κάθε είδους μικροπροβληματάκι που αντιμετωπίζουμε κάθε τέτοιον καιρό που ξεχυνόμαστε ασυγκράτητοι στις πανέμορφες παραλίες μας.

Παίζουμε… «μακιγιάζ»;

Σύμφωνα με την χρήστη του Tik Tok, Κρίστι Κιν, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να βάλουν τα παιδιά αντηλιακό – ειδικά τα κορίτσια. Ήταν μια ιδέα που «πέταξε» κάποια follower της, όταν πόσταρε τον εαυτό της να βάζει κρέμα μαυρίσματος με το βουρτσάκι του μέικ-απ. «Γιατί δεν κάνεις το ίδιο με το αντηλιακό των παιδιών;» της είπε κι εκείνη το δοκίμασε. Είπε στις κόρες της ότι θα βαφτούνε, όπως κάνουν όλες οι γυναίκες, κι εκείνες κάθισαν χωρίς τη συνήθη γκρίνια να τους βάλει αντηλιακό σε όλο το πρόσωπο. Με λίγα λόγια, το κόλπο πέτυχε 100% και τώρα, το μόνο που μένει να βρούμε έναν τρόπο να το κάνουμε και στ’ αγόρια μας.

Ταλκ το θαυματουργό

Η άμμος σε βρεγμένα πόδια και χέρια είναι ένα μόνιμο πρόβλημα στην παραλία, αφού κανένα παιδί δεν βγαίνει απ’ το νερό αρκετά νωρίς ώστε να έχει στεγνώσει πριν φύγουμε. Υπάρχει όμως ένα υλικό που βρίσκεται σε κάθε σπίτι και θα έπρεπε να έχουμε πάντα μαζί στην παραλία: το ταλκ. Όχι για την περίπτωση που κάποιος θα συγκαεί, αλλά για να πασπαλίσουμε σε χέρια και πόδια να τραβήξει την υγρασία κι έτσι η άμμος να πέσει από μόνη της… ως διά μαγείας!

Πάνα για τα… τιμαλφή

Εντάξει, στην παραλία δεν παίρνουμε μαζί μας κοσμήματα και ασημικά, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να αφήνουμε τα κλειδιά ή τα χρήματά μας εκτεθειμένα κάθε φορά που ασχολούμαστε με τα μικρά μας ή ανοιγόμαστε στα βαθιά. Αν και, συνήθως, είναι δύσκολο για κάποιον να ανοίξει έτσι απλά μια ξένη τσάντα με τους διπλανούς λουόμενους να τον βλέπουν, δεν βλάπτει να παίρνουμε τα μέτρα μας. Κοντολογίς, σκεφτείτε αν θα άνοιγε ποτέ κανείς μια βρώμικη πάνα για να βρει κλειδιά ή χρήματα και έχετε την απάντηση…

Μπαλόνια για τ’ αυτιά

Τα παιδιά λατρεύουν τις βουτιές, αλλά με τις βουτιές τ’ αυτάκια παίρνουν νερό που μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν δεν βγει άμεσα. Για να γίνει, λοιπόν, η δουλειά αποτελεσματικά, αλλά και διασκεδαστικά, μπορείτε να έχετε μαζί σας μερικά απλά μπαλόνια. Όταν τα παιδιά βγουν απ’ τη θάλασσα με βουλωμένα αυτιά ζητήστε να τα φουσκώσουν και το νερό θα βγει μόνο του καθώς φυσάνε.

Παγάκια αλόης για το κάψιμο

Κι επειδή το πρώτο κόλπο με το αντηλιακό μπορεί να μην πιάσει ή να μην είναι αρκετό με τις ώρες που αρέσει στα παιδιά να κάθονται στον ήλιο, δεν βλάπτει να έχετε μαζί σας κάτι ανακουφιστικό για το τσουρουφλισμένο δέρμα. Πάρτε αλόη σε τζελ, γεμίστε 1-2 παγοθήκες και βάλτε τις στο ψυγειάκι της παραλίας με τις παγοκύστες, τα νερά και τα αναψυκτικά. Αν το μικρό σας καεί (ή εσείς), πάρτε ένα παγάκι και τρίψτε το απαλά επάνω στο δέρμα για δροσιά και επούλωση ταυτόχρονα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v