9χρονος ήρωας σώζει τον πατέρα του από βέβαιο πνιγμό

9χρονος ήρωας σώζει τον πατέρα του από βέβαιο πνιγμό

Όταν βρίσκεται στη θάλασσα με κάποιον, ο 9χρονος Ασάι Γουίλιαμς παίζει ασυναίσθητα ένα παιχνίδι με τον εαυτό του: μετράει από μέσα του τα δευτερόλεπτα κι αν ο άλλος δεν βγει μετά από συγκεκριμένο χρόνο, ο μικρός βουτάει μέσα να τον βγάλει. Αυτή η ενστικτώδης εγρήγορση ίσως είναι που έσωσε και τη ζωή του πατέρα του, όταν σε μια πρόσφατη εξόρμησή τους σε παραλία της Φλόριντα εκείνος βούτηξε κατά λάθος σε ρηχά νερά με παρ' ολίγον τραγικά αποτελέσματα.

Ο Ασάι δεν πήγε ποτέ του κολυμβητήριο ούτε έχει μάθει πως να σώζει κάποιον από πνιγμό. Αλλά όταν ο μπαμπάς του βγήκε με τη λάθος πλευρά ύστερα απ’ την τελευταία βουτιά της ημέρας κατάλαβε αμέσως ότι κάτι κακό έχει συμβεί.

Πρώτος βούτηξε ο μικρός, αλλά με τα πόδια προς τα κάτω. Τα νερά ήταν πιο ρηχά απ’ ότι είχαν πιστέψει, αλλά δεν πρόλαβε να ειδοποιήσει τον μπαμπά του, ο οποίος βούτηξε αμέσως μετά με το κεφάλι. Δευτερόλεπτα μετά, είδε τον μπαμπά του να αναδύεται στην επιφάνεια με την κοιλιά προς τα κάτω. Παρά την τεράστια διαφορά βάρους, ο μικρός κατάφερε να γυρίσει το κορμί του πατέρα του ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει

«Το μόνο που θυμάμαι είναι να μου λέει ότι μάλλον έσπασε τον λαιμό του», δήλωσε αργότερα ο μικρός περιγράφοντας τις στιγμές αγωνίας που πέρασαν οι δυο τους. Κατόπιν, τον τράβηξε εκατοστό εκατοστό ως την ακτή, όπου τους περίμεναν η μητέρα και τ’ αδέρφια του, αλλά και άλλοι λουόμενοι που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Τελικά, ο Τζος διαγνώστηκε με κάταγμα στον λαιμό και χρειάστηκε εγχείρηση. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, ο τραυματισμός του δεν θα του αφήσει μόνιμο πρόβλημα, αλλά η αποκατάστασή του θα ολοκληρωθεί σιγά σιγά. Ο τυχερός (μέσα στην ατυχία του) πατέρας έχει καταφέρει ήδη να σηκώσει το κεφάλι του και να καθίσει σε κανονική καρέκλα.

Και φυσικά, νιώθει περήφανος για τον μικρό ήρωα που μεγάλωσε!

Πηγή: moms.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v