4 πολύτιμα μαθήματα ζωής που πρέπει να δώσουμε στους γιους μας!

4 πολύτιμα μαθήματα ζωής που πρέπει να δώσουμε στους γιους μας

Αγάπη, υπομονή, φροντίδα και ασφάλεια-αυτά είναι τα κύρια συστατικά για να μεγαλώσει ένα παιδί ευτυχισμένο. Απαραίτητα όμως είναι και τα μαθήματα ζωής που παίρνει από την οικογένειά του και που το καθοδηγούν σε όλη την ενήλικη ζωή του. 

Μπορεί αρκετά μαθήματα να είναι κοινά και στα δυο φύλα, όμως, αγόρια και κορίτσια έχουν διαφορετικές ανάγκες, γι΄αυτό και όσον αφορά τους γιους μας δεν πρέπει να παραλείψουμε τα παρακάτω, ώστε να γίνουν σπουδαίοι άντρες στο μέλλον!

Καμία γυναίκα δεν είναι υποχρεωμένη να τον φροντίζει

Ως μαμάδες έχουμε τον ρόλο του φροντιστή, αλλά και αυτός πρέπει να υπάρχει μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία. Πρέπει να αναθρέψουμε γιους που να μπορούν να φροντίζουν μόνοι τους τον εαυτό τους και να μην τα περιμένουν όλα έτοιμα από την σύντροφό τους. Πρώτα φροντίζουμε τον εαυτό μας και έπειτα τους άλλους! Έτσι, μεγαλώνουμε έναν άντρα υπεύθυνο και σοβαρό.

Να είναι τρυφερός

Κανένα αγόρι δεν πρέπει να καταπιέζει τον συναισθηματισμό του-ή ακόμα χειρότερα- να μην ανακαλύπτει αυτή την πτυχή του εαυτού του. Είναι καιρός να «κλωτσήσουμε» μακριά  τα στερεότυπα που δεν πολυανέχονται εκδηλώσεις και τρυφερότητες από τους άντρες. Ας αγκαλιάσουμε τα αγόρια μας, ας τα αφήσουμε να κλάψουν και να εκδηλώσουν όλα όσα νιώθουν - γιατί μόνο έτσι θα εξελιχθούν.

Να μάθει τι αρέσει στις γυναίκες

Είστε ο καταλληλότερος άνθρωπος να εξοικειώσει το αγόρι που μεγαλώνετε με το γυναικείο φύλο. Δεν χρειάζεται να μπείτε σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ή να αναπτυχθεί μια ιδιάζουσα σχέση εξάρτησης και υποφώσκων ερωτισμού -αρκεί να του δείξετε τι πραγματικά σας αρέσει. Πείτε του ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα, αφήστε τον κόψει ένα λουλουδάκι από τον δρόμο και να σας το προσφέρει, δείξτε του πόσο εκτιμάτε την ευγένεια και την τρυφερότητα.

Να αναπτύξει τα ταλέντα του

Συχνά, ανάμεσα στους δύο γονείς, η σχετικότερη με τα καλλιτεχνικά φύση είναι η μαμά -ενδέχεται να είστε πιο θεατρόφιλη από τον καλό σας ή να διαβάζετε περισσότερο ή ίσως να σας συγκινούν καθημερινά πράγματα που αφήνουν αδιάφορο το άλλο σας μισό. Μια μαμά μπορεί να μάθει τον γιο της να εκτιμά την ομορφιά - κάθε είδος ομορφιάς. Μπορεί με την αγάπη και τις ευαισθησίες της να του δείξει πώς να αναπτύξει τα ταλέντα και τις πιο ευαίσθητες πτυχές του, να χορέψει μαζί του, να του βάλει τα αγαπημένα τις τραγούδια, να του τραγουδήσει τραγούδια για έρωτες ή να του επισημάνει πόσο γλυκιά είναι η Αθήνα την Άνοιξη.

 Μεγαλώστε τα αγόρια σας δείχνοντάς τους όλη την αγάπη, τη στοργή και την τρυφερότητά σας, απαλλάξτε τα από το ευνουχιστικό πρότυπο της «Ελληνίδας μάνας» και αφήστε τα ξεδιπλώσουν κάθε πτυχή της προσωπικότητάς τους. Είναι στο χέρι κάθε μαμάς να μεγαλώσει τον άντρα των ονείρων της κόρης μιας άλλης μαμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v