4 χτενίσματα που προκαλούν πονοκέφαλο και πρέπει να αποφεύγετε

4 χτενίσματα που προκαλούν πονοκέφαλο και πρέπει να αποφεύγετε

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν μας προκαλέσουν έναν ξαφνικό και επίπονο πονοκέφαλο: το έντονο στρες, ένας τραυματισμός, κάποιο πρόβλημα στα μάτια ή μια απλή ιγμορίτιδα. Ωστόσο, πολλές φορές μπορεί ο πονοκέφαλος να προκληθεί από τον τρόπο που χτενιζόμαστε και την πίεση που ασκούμε στο κεφάλι μας. 

Παρακάτω θα δείτε 4 χτενίσματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ενοχλητικούς πονοκεφάλους και καλό είναι να αποφεύγετε: 

 

Αλογοουρά

Κάτω από τα θυλάκια των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, υπάρχουν πολύ ευαίσθητα νεύρα. Μια απλή αλογοουρά, η οποία τραβάει τα μαλλιά μας με δύναμη, ενδέχεται να επηρεάσει πολλά από αυτά τα νεύρα ταυτόχρονα και να μας προκαλέσει πόνο. Σίγουρα έχετε διαπιστώσει πως, όταν λύνουμε μία σφιχτή αλογοουρά, νιώθουμε αμέσως μια αίσθηση ανακούφισης. 

Κορδέλα

Εάν φοράτε σφιχτή κορδέλα στο κεφάλι, ενδέχεται μετά από λίγο να νιώσετε ενοχλητικούς πόνους. Πρόκειται για «εξωτερικό πονοκέφαλο» και προκαλείται από την έντονη πίεση που ασκείται στο μέτωπο ή το τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτός ο τύπος πονοκέφαλου περιγράφεται συχνά ως μέτριας, σταθερής πίεσης και εντοπίζεται περισσότερο στην περιοχή του κεφαλιού όπου ασκείται πίεση. Εάν φοράτε σφιχτά καπέλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο πόνος μπορεί να επιδεινωθεί.

Σφιχτές πλεξούδες

Οι υπερβολικά σφιχτές πλεξούδες μπορούν επίσης να προκαλέσουν εξωτερική κεφαλαλγία. Όταν τα μαλλιά σας είναι πλεγμένα πολύ σφιχτά, ασκείται επιπλέον πίεση στο τριχωτό της κεφαλής σας και, εκτός από την καταστροφή των μαλλιών σας, μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο. 

Extensions

Το αποτέλεσμα των πολύ σφιχτών extensions είναι σίγουρα εντυπωσιακό, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε έντονους πονοκεφάλους.  Η προσθήκη τόσο μεγάλου βάρους στα μαλλιά δημιουργεί ένταση στο κεφάλι ενώ το υπερβολικό τράβηγμα των μαλλιών και των τριχοθυλακίων μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στα νεύρα του τριχωτού της κεφαλής. Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο χτένισμα, τα extensions είναι μόνιμα,  με αποτέλεσμα η πίεση που ασκείται στο κεφάλι σας να είναι συνεχόμενη. 

Πώς να αποφύγετε (ή να ανακουφίσετε) τον πονοκέφαλο

  • Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας στην περιοχή όπου αισθάνεστε πόνο και πάρτε μια βαθιά ανάσα.
  • Αποφύγετε τα περιττά καπέλα.
  • Προτιμήστε χτενίσματα που δεν ασκούν πίεση στο τριχωτό της κεφαλής, όπως: ένα χαλαρό κουλούρι, μια χαμηλή αλογοουρά ή χαλαρές πλεξούδες.
  • Κοιμηθείτε αρκετά.

Πηγή: brightside.me

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v