3χρονος με σύνδρομο Down και 7 εγχειρήσεις στο ιστορικό του νίκησε και τον κορονοϊό

3χρονος με σύνδρομο Down και 7 εγχειρήσεις στο ιστορικό του νίκησε και τον κορονοϊό

Η δύναμη που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος, απ’ τα πρώτα λεπτά της ζωής του κιόλας, δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει όποτε ακούμε τις ιστορίες εκείνων που έχουν ανταπεξέλθει σε αλλεπάληλες δυσκολίες κι έχουν βγει αλώβητοι. Μια τέτοια περίπτωση, που μας έρχεται απ’ την αιματοβαμμένη λόγω κορονοϊού Βραζιλία, είναι κι εκείνη του μικρούλη που μετά από πάρα πολλές περιπέτειες υγείας – ειδικά για την τρυφερή ηλικία του – κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη ένα εμπόδιο στη ζωή του: νίκησε τον κορονοϊό.

Ο μικρός Φρανσίσκο Γκουέδες Μπομπίνι είναι 3 και πάσχει από σύνδρομο Down. Μέχρι τώρα, η ζωή του ήταν νοσοκομείο-σπίτι, σπίτι-νοσοκομείο, αφού έπρεπε να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα υγείας που κουβαλούσε εκ γεννετής ή απόκτησε στην πορεία. Το αγγελούδι απ’ τη Βραζιλία, που επιβίωσε από 7 ολόκληρες εγχειρήσεις, βρέθηκε πρόσφατα να απειλείται από ακόμη έναν σοβαρό κίνδυνο: την πανδημία του κορονοϊού που σαρώνει τη χώρα του.

Με λίγα λόγια, οι γιατροί προειδοποίησαν τη μητέρα του πως αν ο Φρανσίσκο κολλήσει, οι πιθανότητες να επιβιώσει είναι ελάχιστες, αφού ανήκει στα άτομα υψηλού κινδύνου, μεταξύ άλλων και λόγω του χρόνιου αναπνευστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Λογάριασαν, όμως, χωρίς τον... «Σούπερ Τσίκο», όπως είναι γνωστός στους φίλους του στα social media, οι οποίοι παρακολουθούν τον αγώνα του να ξεπεράσει όσα εμπόδια του βάζει τη ζωή απ’ την πρώτη κιόλας μέρα. 14 ημέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, οι γιατροί ειδοποίησαν τη μητέρα του για να της πουν ότι ο μικρούλης είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία και δεν κινδύνευε πλέον απ’ τον ιό που θερίζει τη Βραζιλία.



Σήμερα, ο Τσίκο έχει επιστρέψει στο σπίτι του και την αγκαλιά των δικών του. «Ζούμε την κάθε μέρα σαν να μην υπάρχει αύριο, αφού δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει», λέει η μητέρα του, «αλλά δεν χάνουμε ποτέ την ελπίδα μας πως η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη και απ’ ότι προσδοκούμε!»    

Εμείς, στον Σούπερ Τσίκο με την εύθραυστη φύση και το ασίγαστο πάθος για ζωή, ευχόμαστε να ξεπερνά κάθε δυσκολία με το χαμόγελο και την αισιοδοξία που δείχνει ως τώρα, εμπνέοντας τους χιλιάδες ανθρώπους που ακολουθούν την ιστορία του.

v