«Πονάει πολύ όταν η κολλητή σου σε προδίδει...»

«Πονάει πολύ όταν η κολλητή σου σε προδίδει...»

Όπως είχε πει και ο Λουντέμης η φιλία κρατάει μόνο μια μέρα γι' αυτό και πρέπει να της αλλάζουμε βρακί καθημερινά. Και είχε απόλυτο δίκιο.Όταν είμαστε μικρές πιστεύουμε ότι οι φίλες μας θα είναι πάντα δίπλα μας-αφοσιωμένες, πιστές και αιώνιες. Η πραγματικότητα, ωστόσο, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που μάθαμε αργότερα: όσο μεγαλώνεις, οι φίλες λιγοστεύουν. Και η αληθινή φιλία «μετριέται» πλέον διαφορετικά.

Γι' αυτό, όπως γράφει και αυτή η μαμά στο παρακάτω κείμενο, μην φοβηθείτε να απομακρυνθείτε από φιλίες που δεν έχουν τίποτα να σας προσφέρουν, παρά μόνο πίκρες.

 

«Όταν γνωριστήκατε, ένιωσες αμέσως τη σύνδεση. Ταίριαξαν οι απόψεις και τα χούγια σας και στο πρόσωπό της βρήκες την φίλη που πάντα έψαχνες.

Ήξερες από την αρχή ότι αυτή η φιλία θα σε σημαδέψει και θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς σου. 

Και εκεί που αυτή η σχέση άνθιζε χρόνο με τον χρόνο, ξαφνικά σταμάτησε. 

Άρχισες να βλέπεις συμπεριφορές που σε πλήγωναν και συνειδητοποίησες ότι περισσότερα δίνεις, παρά παίρνεις.

Πόνεσες και μάλιστα πολύ! Ειδικά όταν ένιωσες ότι αυτή η φιλία δεν σε γεμίζει πια. Δεν σε κάνει χαρούμενη και όσο και να εύχεσαι να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, δεν μπορείς να τα αλλάξεις.

Καμιά φίλη δεν είναι ουσιαστικά...φίλη σου όταν σε πληγώνει και σε απογοητεύει. Όταν σε κάνει να αμφισβητείς τον εαυτό σου και σε κάνει να νιώθεις μόνη.

Ή, ακόμα χειρότερα, όταν σε προδίδει!

Δεν είναι αυτό το νόημα της φιλίας.

Γι΄αυτό δεν πειράζει αν κουράστηκες να βάζεις κόπο, χρόνο και ενέργεια.

Δεν πειράζει αν θέλεις να απομακρυνθείς.

Δεν πειράζει. Μπορείς να ''πενθήσεις'' όσο θέλεις και να προχωρήσεις παρακάτω.»

Eλεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v