«Φέτος πάμε παραλία με καμάρι - είμαστε υπέροχες με τα κιλά και τις ραγάδες μας»

«Φέτος πάμε παραλία με καμάρι - είμαστε υπέροχες με τα κιλά και τις ραγάδες μας»

Το καλοκαίρι, οι περισσότερες γυναίκες δεν νιώθουν άνετα με το σώμα τους κι ανησυχούν για τα περιττά κιλά, τις ραγάδες αλλά και την κυτταρίτιδα που πιθανώς να έχουν. Ο φόβος της παραλίας για το πώς θα κρίνουν οι λοιποί λουόμενοι το σώμα μας, μάς δημιουργεί  την ανάγκη να ξεκινήσουμε δίαιτες και να κρύψουμε σημεία του σώματός μας με παρεό και καφτάνια.

Φέτος, περισσότερο από ποτέ, ίσως χρειάζεται να σκεφτούμε τι είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία και να απολαύσουμε τις διακοπές μας με αυτοπεποίθηση και χαρά. Το κείμενο που διαβάσαμε στην προσωπική σελίδα της ψυχολόγου Μαρίας Αϊβαζίδου,  έρχεται να μας το υπενθυμίσει.

 

 

«Βλέπω εδώ και λίγες μέρες πως άρχισε πάλι η ίδια ιστορία. Πως χαλάει σε κάποιους και κάποιες την αισθητική τους το σώμα μας στην παραλία. Δεν το αντέχουν να το βλέπουν. Ναι. Το σώμα μας.

Τα σώματά μας. Που έχουν κιλά, ραγάδες, κυτταρίτιδα, πεσμένο στήθος ή χαλάρωση.

Που είναι ρυτιδιασμένα, κουρασμένα, γερασμένα. Επειδή βλέπεις στον κόσμο της αριστείας πρέπει να είσαι άψογη. Να είσαι τέλεια.

Να είσαι η γυναίκα του εξωφύλλου. Αν δεν πληρείς τις προϋποθέσεις δεν δικαιούσαι να πηγαίνεις για μπάνιο. Πρέπει να μη φοράς μπικίνι, σορτς.

Πρέπει να ζεις στην απομόνωση, να δημιουργείς στον εαυτό σου ενοχές για τα κιλά που δεν μπόρεσες να χάσεις. Να ρίχνεις φταίξιμο σε κείνους τους θηλασμούς που έκανες, τις γέννες, τις εγκυμοσύνες.

Να κατηγορείς τον χρόνο που περνά από πάνω σου.

Να λες φταίει ο μεταβολισμός. Φταίει που γερνώ.

Να ντρέπεσαι. Ναι. Να ντρέπεσαι που δεν είσαι αυτή της αφίσας, η "ιδανική" , που δεν χωράς στο ΧS.

Να αισθάνεσαι άβολα όποτε σηκώνεσαι από την ξαπλώστρα σου και βαδίζεις μπροστά τους.

Επειδή θα ενοχληθούν. Το σώμα σου θα τους ενοχλήσει. Θα τους αηδιάσει.

Είναι γήινο. Αληθινό. Τσαλακωμένο. Μια είναι η απάντηση κορίτσια. Στείλτε τους στο διάολο.

Περπατήστε ελεύθερες και όμορφες όπως είστε. Με τα κιλά μας, τις ραγάδες μας, τα πεσμένα στήθια μας. Καλά μας μπάνια ρε. Και να θυμόμαστε πάντα: ''μας αγαπάμε''. Από την Gianna Kouka»

v