«Το ότι ο άντρας μου ασχολείται με τα παιδιά δεν τον κάνει ξεχωριστό, αλλά πατέρα»

«Το ότι ο άντρας μου ασχολείται με τα παιδιά δεν τον κάνει ξεχωριστό, αλλά πατέρα»

«Είσαι πολύ τυχερή που σε βοηθάει ο άντρας σου!» ή «Μπράβο στον άντρα σου που ασχολείται τόσο πολύ με τα παιδιά». Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να ακούμε τέτοιες κουβέντες στην καθημερινότητα που πλέον έχουμε πάψει να δίνουμε τη δέουσα σημασία. Πίσω από αυτά τα λόγια κρύβεται μια νοοτροπία που θεωρεί  τον σύντροφο και πατέρα μόνο κουβαλητή και τη γυναίκα δούλα-μάνα-κυρά.

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι! Η βοήθεια και η ουσιαστική συμμετοχή στο μεγάλωμα των παιδιών είναι καθήκον των αντρών και όπως λέει και αυτή η μαμά αυτό δεν τους κάνει ξεχωριστούς, αλλά σωστούς.

«Αυτός ο άντρας επέστρεψε στο σπίτι του μετά από 13 ώρες δουλειάς κάτω από την αφόρητη ζέστη και το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν πώς να με βοηθήσει. Ποιες δουλειές είχαν μείνει για να τις κάνει ο ίδιος. Αυτά τα λόγια τα ακούω συχνά.

Το ότι θέλει να με βοηθήσει δεν τον κάνει ξεχωριστό. Υπάρχουν τέτοιοι άντρες! 

Άντρες που θα πλύνουν τα πιάτα αφού έχεις μαγειρέψει και που θα κάνουν μια χαμαλοδουλειά επειδή εσύ τη σιχαίνεσαι. Που δουλεύουν απ' το πρωί έως το βράδυ και, παρά την κούρασή τους, όταν γυρίσουν θα παίξουν και θα ασχοληθούν ουσιαστικά με τα παιδιά τους. 

Σύζυγοι που θα δώσουν στην γυναίκα τους ένα τρυφερό φιλί και θα τη ρωτήσουν τι μπορούν να κάνουν για να τη βοηθήσουν και όχι αν χρειάζεται βοήθεια. 

Μπαμπάδες που θα σηκωθούν μέσα στην άγρια νύχτα για να αλλάξουν μια λερωμένη πάνα, όσο η γυναίκα τους ετοιμάζει το γάλα. Που θα κάνουν τα παιδιά τους μπάνιο και θα τα κοιμίσουν. Που θα φροντίσουν να περάσουν περισσότερο χρόνο με τα μικρά τους τα σαββατοκύριακα, αλλά και τη γυναίκα τους. 

 ''Aρχηγός'' του σπιτιού που όμως αντιμετωπίζει την γυναίκα του ισότιμα. Προστάτης, κουβαλητής και καλός πατέρας! Είμαι τυχερή που παντρεύτηκα αυτόν τον άντρα και που και εκείνος αναγνωρίζει αντίστοιχα όλα όσα κάνω στο σπίτι με δυο παιδιά. Φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και μεγαλώνουμε τους γιους μας έτσι ώστε να γίνουν σωστοί άντρες, σαν τον πατέρα τους.

Ακούω συχνά γυναίκες να παραπονιούνται και να στενοχωριούνται, επειδή ο σύντροφός τους δεν τις βοηθάει σε τίποτα. Ούτε με τα παιδιά, ούτε με τις δουλειές του σπιτιού και φυσικά, δεν ασχολείται ούτε με τις ίδιες. Καμία γυναίκα ωστόσο δεν πρέπει να το ανέχεται αυτό! 

Το ότι ο άντρας μου ασχολείται με τα παιδιά δεν τον κάνει ξεχωριστό, αλλά πατέρα.

Το ότι ο άντρας μου ενδιαφέρεται για μένα δεν τον κάνει ξεχωριστό, αλλά σύντροφο της ζωής μου.

Σ' έναν γάμο, σε μια σχέση πρέπει να υπάρχει αλληλοβοήθεια!»

Κείμενο από Jessica Maddux

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v