«Δεν μπορείς να το κάνεις, δεν έχεις χέρια» της έλεγαν από παιδί, αλλά εκείνη έγινε πιλότος

«Δεν μπορείς να το κάνεις, δεν έχεις χέρια» της έλεγαν από παιδί, αλλά εκείνη έγινε πιλότος

Η Τζέσικα Κοξ, δεν είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος αλλά είναι η πρώτη που πιλοτάρει με τα πόδια της αεροπλάνο. Αν και γεννήθηκε χωρίς χέρια, το πείσμα και η θέλησή της να αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους. Η Τζέσικα δεν άντεχε να της λένε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι επειδή γεννήθηκε χωρίς χέρια. Σήμερα, εκτός από πιλότος, κάνει καταδύσεις, σερφ και έχει μαύρη ζώνη στο τάε κβον ντο. 

«Είναι ακόμη ένα μυστήριο το γιατί γεννήθηκα χωρίς χέρια», λέει στο CNN η Τζέσικα Κοξ. «Ως παιδί, με εκνεύριζε ότι όλοι μου έλεγαν "δεν μπορείς να το κάνεις αυτό επειδή δεν έχεις χέρια, έχεις μια αναπηρία"». 

Το καλοκαίρι μετά την αποφοίτησή της από το κολέγιο, είχε την πρώτη της επαφή με τους αιθέρες: «Με προσέγγισε ένας πιλότος μαχητικών και με ρώτησε αν ήθελα να πετάξω. Το να χάσω την επαφή με το έδαφος ήταν μια τρομακτική σκέψη, όμως, έπειτα από εκείνη την πρώτη πτήση, αποφάσισα ότι θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να γίνω πιλότος».

Και απ' ότι φαίνεται, έβαλε τα δυνατά της και δικαιώθηκε: «Το να πετώ ένα μη τροποποιημένο αεροπλάνο με τα πόδια μου είναι η πιο απίστευτη αίσθηση ελευθερίας», δηλώνει, ενώ υπογραμμίζει πόσο μεγάλη σημασία έχει για εκείνη το γεγονός ότι πλέον είναι πιστοποιημένα η πρώτη γυναίκα που πετά αεροπλάνο μόνο με τα πόδια της. «Αποτελεί έναν τρόπο για να εμπνεύσω τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες».

Πηγή: lifo.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v