5 ευρύχωρες αυλές για δροσερές και ασφαλείς εξόδους στην πόλη

5 ευρύχωρες αυλές για δροσερές και ασφαλείς εξόδους στην πόλη

Όσοι πήγαν διακοπές επιστρέφουν σιγά σιγά και τα μαγαζιά που έκλεισαν, έστω και για λίγες μέρες, ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους. Την ίδια ώρα, δεν παύει να είναι ακόμη καλοκαίρι και, μάλιστα, το πιο περίεργο που έχουμε ζήσει ποτέ με τη ζέστη, αλλά και τον κορονοϊό, να μη λένε να υποχωρήσουν. Συνεπώς, το να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία να ξεσκάσουμε είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά για όσους δεν φύγαμε καθόλου, και τι καλύτερο απ’ το αράξουμε τις κορμάρες μας σε μια απ’ τις υπέροχες, δροσερές (και ευρύχωρες) αυλές της Αθήνας...

Black Duck Garden

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Αθήνα, τηλ: 210 3252396

Σε ότι έχει απομείνει από τον πρώτο δημόσιο κήπο της Αθήνας, τον «Κήπο του Παλαιού Παλατιού», δίπλα στο σημερινό Μουσείο της Πόλης των Αθηνών, στεγάζεται εδώ και κάμποσο καιρό το Black Duck Garden, η θερινή εκδοχή του ομώνυμου δημοφιλούς μπιστρό του κέντρου. Ευάερο, ευήλιο, δροσερό και ευρύχωρο πολύ πριν να το απαιτήσουν οι συνθήκες (βλέπε πανδημία), το Black Duck προσφέρει, εκτός απ’ την άνεση και την αριστοκρατική ατμόσφαιρα, και μερικά απ’ τα καλύτερα πρωινά της πόλης!

Hide & Seek

Λ. Κηφισίας 254, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6776747

Ένας πανέμορφος και φιλόξενος κήπος περιμένει «κρυμμένος» όσους τυχερούς βρεθούν στο νούμερο 254 της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου. Το αγαπημένο Hide & Seek προσφέρει μια αληθινή όαση μέσα στην βουή και την κάψα της πόλης, μια καταπράσινη κι ευρύχωρη αυλή με φοίνικες, κάκτους, καστανιές και ακακίες, όπου μπορεί κανείς να αράξει με όλη τη σημασία της λέξης και ν’ απολαύσει τον καφέ, το brunch, το ποτό ή το γεύμα του οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Το Λοκάλι

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ: 210 3250673

Στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Ψυρρή, υπάρχει μια υπέροχη ρετρό αυλή, όπου θα νιώσετε σαν το σπίτι σας απ’ την πρώτη στιγμή. Στο Λοκάλι μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό ή το γεύμα σας και να χαλαρώσετε πραγματικά, ξεχνώντας για λίγο τα ζόρια που περνάμε όλοι αυτόν τον καιρό και μας έχουν στερήσει το καλοκαίρι που ονειρευόμασταν. Κι αν δεν βρείτε θέση στην αυλή, μετά τις 7 το απόγευμα, το αγαπημένο καφέ του Ψυρρή, έχει πλέον και μια όμορφη ταράτσα.

Godmama’s Yard

Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι, τηλ: 6948103074

Στην αυλή της νονάς τους, της αείμνηστης κυρίας Πόπης, με τις δύο παμπάλαιες ελιές, οι ιδιοκτήτες του Godmama’s Yard μας περιμένουν καθημερινά να μας χαρίσουν τη φιλοξενία και τις υπέροχες γεύσεις τους. Ένας πανέμορφος χώρος, με προσωπική ιστορία και προσωπική δουλειά, που αγκαλιάζει τον επισκέπτη με ζεστασιά και τον κερνάει μεράκι, γεύσεις και αρώματα. Ακόμη κι αν δεν κινείστε στα δυτικά της πόλης, αξίζει να εξορμήσετε μέχρι εκεί για να περάσετε ένα εγγυημένα όμορφο και δροσερό απόγευμα.

Momo

Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300

Στην Πλατεία Κύπρου, στην Καλλιθέα, βρίσκεται το Momo, ένα απ’ τα καλύτερα στέκια της πόλης για καφέ, ποτό και φαγητό, αλλά και μια απ’ τις πιο όμορφες και χαλαρωτικές αυλές που θα επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι. Με ύφος και αέρα που έχουν κάτι από Νέα Υόρκη, το Momo μας προτρέπει να «χαθούμε» για λίγο μακριά απ’ την πόλη, τον κόσμο και τη φασαρία, και φυσικά, τη ζέστη του αθηναϊκού καλοκαιριού, απολαμβάνοντας υπέροχα κοσμοπολίικα πιάτα και εκλεκτές ποικιλίες καφέ.

v