5 συμπεριφορές που δείχνουν ότι δεν είναι πια ερωτευμένος μαζί σου

5 συμπεριφορές που δείχνουν ότι δεν είναι πια ερωτευμένος μαζί σου

Σε κανέναν γάμο δεν είναι όλα ρόδινα και, κατά περιόδους, περνάμε κρίσεις που ίσως και να μοιάζουν αξεπέραστες. Κι όμως, όλα ξεπερνιούνται, αρκεί να σιγοκαίει ακόμη εκείνη η πρώτη φλόγα που τα ξεκίνησε όλα. Τι γίνεται, όμως, αν η φλόγα έχει σβήσει; Δυστυχώς, όταν ο έρωτας μεταξύ δύο ανθρώπων έχει περάσει χωρίς επιστροφή τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ και καλό είναι να το αντιλαμβανόμαστε και να δρούμε εγκαίρως, πριν να γίνει βάσανο για όλους.

Αν, λοιπόν, ο σύντροφός σου επιδεικνύει κάποιες απ’ τις παρακάτω συμπεριφορές, ίσως είναι ώρα να συζητήσετε πολύ σοβαρά για το μέλλον της σχέσης σας:

Δεν ενδιαφέρεται όταν του μιλάς για σένα

Η επικοινωνία είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε μια σχέση και αν χαθεί, ο δρόμος για την επιστροφή στην πρότερη κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσβατος. Αν ο σύντροφός σου δε δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για σένα, από τα πιο μικρά (π.χ. πως πέρασες τη μέρα σου), μέχρι τα πιο σοβαρά (π.χ. τις τελευταίες σου ιατρικές εξετάσεις) που σου συμβαίνουν, ίσως προσπαθεί υποσυνείδητα να σου πει ότι οι όμορφες στιγμές που ζήσατε μαζί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και δεν σκπεύει να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Δεν σου μιλάει ποτέ για ‘κείνον 

Προφανώς, η επικοινωνία σε ένα ζευγάρι λειτουργεί «θεραπευτικά» μόνο όταν είναι αμφίδρομη – και οι δύο πλευρές μοιράζονται, αφουγκράζονται και συνδιαλέγονται. Όταν ο ένας απ’ τους δυο δεν μιλάει ποτέ για όσα σκέφτεται, νιώθει και βιώνει, είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον άλλον να ανοιχτεί όπως πρέπει, αλλά και ν’ αφουγκραστεί τι πρέπει να κάνει για να βελτιώσει τα πράγματα μεταξύ τους. Αν, λοιπόν, ο σύντροφός σου δεν μοιράζεται τίποτα πια μαζί σου, μάλλον έχει πάψει να επενδύει συναισθηματικά σε σένα.

Τσακώνεται μαζί σου για ασήμαντα πράγματα

Οι τσακωμοί δεν λείπουν από καμία σχέση, πόσο μάλλον από έναν γάμο που γι’ αυτό και απαιτεί πολλή υπομονή και κατανόηση για να αντέξει στον χρόνο. Παρ’ όλ’ αυτά, είναι σημαντικό οι κόντρες να αφορούν διαφωνίες πάνω σε σοβαρά ζητήματα και όχι μικροπράγματα που δύο σύζυγοι οφείλουν να παραβλέπουν και, γιατί όχι, να αποδέχονται κιόλας. Αν ο σύντροφός σου ψάχνεται διαρκώς για καυγάδες και δημιουργεί «φλέγοντα» ζητήματα με το παραμικρό, τότε δείχνει μια τάση να γκρεμίσει ότι έχετε χτίσει τόσα χρόνια. 

Αδιαφορεί για την κρίση στη σχέση σας

Όταν ένας γάμος περνάει κρίση, είναι καίριο να το αντιλαμβάνονται και οι δύο πλευρές, ώστε να δράσουν συντεταγμένα προς την επίλυση των προβλημάτων που, λιμνάζοντας, τη δημιουργούν. Όσο και να το θέλει η μία πλευρά, μόνη της δεν μπορεί να σώσει τίποτα… Γι’ αυτό, αν νιώθεις πως τα πράγματα μεταξύ σας δεν είναι καλά, αλλά βλέπεις τον σύντροφό σου να συνεχίζει τη ζωή του σαν να μη συμβαίνει τίποτα, έχε κατά νου ότι ίσως για ‘κείνον το τέλος της σχέσης σας δεν είναι μια ανεπιθύμητη εξέλιξη.

Δεν σε πλησιάζει ερωτικά

Η απόλυτη έκφραση του έρωτα που νιώθει ένας άνθρωπος για οτν σύντροφό του είναι φυσικά η ερωτική επαφή. Σ’ έναν γάμο, βέβαια, η ερωτική διάθεση φθίνει κατά καιρούς για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά ποτέ δεν εκλείπει εντελώς όσο υπάρχει η φλόγα ανάμεσα στους δύο συντρόφους. Αν ο άντρας σου δεν σε πλησιάζει με ερωτική διάθεση κι αν έχει πάψει να είναι τρυφερός και γλυκός όταν βρίσκεστε μόνοι, είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι – αν δεν συντρέχουν ψυχολογικοί λόγοι – δεν είναι πια ερωτευμένος μαζί σου.

v