Δυναμώστε την οικογένεια: ξαναζήστε τις πιο όμορφες παιδικές σας αναμνήσεις με τα παιδιά σας

Δυναμώστε την οικογένεια: ξαναζήστε τις πιο όμορφες παιδικές σας αναμνήσεις με τα παιδιά σας

Οι παιδικές μας αναμνήσεις είναι ένας αληθινός θησαυρός που κουβαλάμε για πάντα στην καρδιά μας, μια παρακαταθήκη χαράς και αγάπης για όλες τις στιγμές που χρειαζόμαστε λίγη έξτρα αισιοδοξία. Κι όμως, μπορούν να είναι ακόμη πιο πολύτιμες απ’ ότι πιστεύαμε, αν τις αξιοποιήσουμε ώστε να δυναμώσουμε την οικογένεια και να δεθούμε ακόμη πιο πολύ με τα παιδιά μας. Πώς; Ξαναζώντας τις πιο όμορφες αναμνήσεις μας μαζί τους...

Παίξτε μαζί τους τα παιχνίδια που παίζατε μικροί

Ένα μεγάλο μέρος των παιδικών μας αναμνήσεων περιλαμβάνουν κάθε λογής παιχνίδι, γνήσια ανεμελιά και πολλή διασκέδαση. Βέβαια, τα παιχνίδια που παίζαμε εμείς είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που παίζουν σήμερα τα παιδιά μας, αλλά αυτό μπορεί να τα κάνει ακόμη πιο ενδιαφέροντα. Πάρτε, λοιπόν, τα παιδιά, όσο είναι ακόμη μικρά, και μυήστε τα στον δικό σας παιδικό κόσμο μέσα από όλα εκείνα τα αυτοσχέδια παιχνίδια που παίζατε με ενθουσιασμό όταν ήσασταν στην ηλικία τους.

Δείτε τα παιδικά προγράμματα που σας έχουν μείνει αξέχαστα

Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά σήμερα περνούν πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες παίζοντας παιχνίδια ή βλέποντας κινούμενα σχέδια. Μπορεί να μη μας αρέσει, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κι εμείς αράζαμε συχνά μπροστά στην τηλεόραση, απολαμβάνοντας τα αγαπημένα μας παιδικά προγράμματα. Και αυτό το κοινό σημείο, μπορεί να γίνει αφορμή να θυμηθείτε τους ήρωες που αγαπήσατε μικροί και να μοιραστείτε την αναβίωσή τους με τα μικρά σας – χρησιμοποιώντας, έτσι, τις οθόνες για καλό σκοπό!

Πηγαίνετε μαζί τους στα μέρη που πηγαίνατε με τους γονείς σας 

Μερικές απ’ τις πιο αξέχαστες παιδικές αναμνήσεις μας έχουν κάνουν με τις εκδρομές, τα ταξίδια και τις διακοπές μας και φυσικά, τις μέρες που περνούσαμε στο χωριό. Μη χάνετε, λοιπόν, χρόνο! Πάρτε τα παιδιά και ξαναβρεθείτε στα μέρη που πηγαίνατε με τους δικούς σας γονείς, θυμηθείτε όσα ζήσατε εκεί και δημιουργήστε καινούργιες αναμνήσεις εμπλουτίζοντας την οικογενειακή σας ιστορία. Αρπάξτε κάθε ευκαιρία να επισκφθείτε το χωριό και ενθαρρύνετέ τα παιδιά να πατήσουν στα ίχνη που αφήσατε πίσω σας μικροί...

Απολαύστε μαζί τις γεύσεις που αγαπούσατε παιδιά

Η παιδική μας ηλικία είναι γεμάτη από πρωτόγνωρα αρώματα και αγαπημένες – και συχνά απαγορευμένες – γεύσεις. Το παγωτό της πλατείας, το γλυκό του κουταλιού στο σπίτι της γιαγιάς, το ζεστό φαγητό της μαμάς και άλλα πολλά που ίσως να έχετε ξεχάσει προς στιγμή. Ευκαιρία να τα θυμηθείτε και να μοιραστείτε όλες αυτές τις απολαύσεις εκείνων των αθώων για σας εποχών με τα μικρά σας. Να μυρίσουν, να γευτούν και να αισθανθούν ότι κι εσείς, συνδέοντας άρρηκτα την εμπειρία τους ως παιδιά με τη δική σας.

Αφηγηθείτε τους όλες τις αξέχαστες στιγμές των παιδικών σας χρόνων

Προφανώς, κάποιες εμπειρίες παραείναι μοναδικές για να προσπαθήσουμε να τις αναβιώσουμε, ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους που μοιραζόμασταν παιχνίδια και σκανταλιές – φίλους και γείτονες που δεν βλέπουμε πια. Εκμεταλλευτείτε τις στιγμές που χαλαρώνετε με τα παιδιά – στο σπίτι, στην ταβέρνα ή στο αυτοκίνητο – για να τους αφηγηθείτε τις πιο ευχάριστες και πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες απ’ τα παιδικά σας χρόνια και μεταφερθείτε μαζί στην εποχή που ήστασταν κι εσείς γεμάτοι ενέργεια και ανεμελιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v