Η παιδίατρος με παροτρύνει να αφήσω νηστικό το 5χρονο παιδί για να μάθει να μασάει. Τι να κάνω;

Η παιδίατρος με παροτρύνει να αφήσω νηστικό το 5χρονο παιδί για να μάθει να μασάει. Τι να κάνω;

Καλησπέρα σας. Ο 5χρονος γιος μου αρνείται κατηγορηματικά να μασήσει το μεσημεριανό του φαγητό και δεν δοκιμάζει καινούριες τροφές με τίποτα. Μασάει φρούτα, ωμά λαχανικά, ξηρούς καρπούς κτλ. Η παιδίατρος με παροτρύνει να τον αφήσω νηστικό για όσες μέρες χρειαστεί, εγώ όμως σαν μητέρα δεν θεωρώ σωστή αυτή την κίνηση ούτε για την σωματική, ούτε για την ψυχική του υγεία. Τι με συμβουλεύετε;

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης τους μπορεί να αντιμετωπίσουν διάφορες δυσκολίες οι οποίες εκφράζονται με πολλούς τρόπους. Ο υπέροχος γιός σας, αντιλαμβάνομαι, ότι δεν αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία στη μάσηση ή στην κατάποση, καθώς όπως αναφέρετε μπορεί να φάει κανονικά διάφορες τροφές. Πιθανά λοιπόν κάτι να τον έχει ζορίσει και να αντιδρά αρνούμενος να μασήσει το μεσημεριανό του γεύμα.

Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι η φροντίδα της δυσκολίας και όχι η τιμωρία. Με τρυφερότητα λοιπόν και αγάπη προσπαθείτε να καταλάβετε τι θέλει να σας εκφράσει με αυτήν του τη στάση. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα παιδοψυχιατρικο τμήμα δημοσίου νοσοκομείου, όπου υπάρχουν ειδικά τμήματα για τις δυσκολίες σίτισης ή λήψης τροφής. Εκεί, ομάδα ειδικών θα μπορέσει να συμβάλει πολύπλευρα στην κατανόηση και φροντίδα του γιου σας. 

Είναι υπέροχο το τρυφερό βλέμμα με το οποίο κοιτάτε τον γιο σας! Η έγνοια σας για την υγεία του σε όλα τα επίπεδα θα σας βοηθήσει να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο να τον προσεγγίσετε!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v