Τα παιδιά των ριάλιτι έχουν κι αυτά γονείς με όνειρα και αγωνίες

Τα παιδιά των ριάλιτι έχουν κι αυτά γονείς με όνειρα και αγωνίες

Με την αναβίωση των ριάλιτι στην ελληνική τηλεόραση, μια στρατιά νεων παιδιών εκτίθενται και πάλι μπροστά στα μάτια μας με στόχο ν’ αποκτήσουν κάτι καλύτερο απ’ αυτό που ήδη έχουν: μια ευκαιρία, ένα έπαθλο, μια γνωριμία, λίγη αναγνωρισιμότητα κ.ο.κ. Και μαζί με την έκθεση παίρνουν πακέτο και την κριτική του κοινού που πολλές φορές μπορεί να γίνει ιδιαίτερα σκληρό.

Και δίκιο να ‘χουμε, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κι αυτά τα παιδιά έχουν γονείς που είναι υποχρεωμένοι να παίξουν θετικό ρόλο σ’ αυτήν την ιδιαίτερη δοκιμασία της ζωής τους.

Θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους

Όλοι αυτοί οι γονείς που δίνουν στα παιδιά των ριάλιτι την «ευχή» τους, το κάνουν παρά τις ενστάσεις, τις αμφιβολίες και τους φόβους τους γιατί θέλουν το καλύτερο για ‘κείνα, όπως όλοι για τα παιδιά μας. Καμιά φορά, όμως, αυτό προϋποθέτει να αφήσουν τα παιδιά να κάνουν τις δικές τους επιλογές, να βγουν εκεί έξω, στον σκληρό κόσμο (ή στον ακόμη πιο σκληρό, του θεάματος) και να μάθουν απ’ τα λάθη ή τις αποτυχίες τους.

Δεν θέλουν να εναντιωθούν στα όνειρά τους

Ό,τι κι αν προσδοκά κανείς από τα παιδιά του, πολλές φορές εκείνα θέλουν διαφορετικά πράγματα απ’ τον εαυτό τους και τη ζωή τους. Και για να τα δούνε να γίνονται πραγματικότητα κάνουν κάποιες επιλογές που ίσως είναι αμφιλεγόμενες – συμμετέχουν π.χ. σε ένα ριάλιτι. Οι γονείς των παιδιών που φτάνουν ως εκεί, όπως όλοι μας, επιλέγουν να μην εναντιωθούν στα όνειρά τους, ελπίζοντας αυτά να μην διαλυθούν απ’ το πρώτο κιόλας βήμα.

Έχουν εμπιστοσύνη στις αξίες που τους έχουν δώσει

Στις αρένες των ριάλιτι, δεν είναι εύκολο για κανένα νέο παιδί να παραμείνει προσηλωμένο στον στόχο του χωρίς να παρασυρθεί από την καθημερινή τριβή με άγνωστους ανθρώπους και τα δεκάδες έντονα συναισθήματα που πλημμυρίζουν την ψυχή του. Οι γονείς των παιδιών αυτών ξέρουν καλά τι δυσκολίες τα περιμένουν, έχουν όμως την εμπιστοσύνη πως τους έχουν δώσει τις κατάλληλες αρχές, ώστε ν’ ανταπεξέλθουν όπως πρέπει.

Στηρίζουν την επιλογή των παιδιών τους

Είναι δύσκολο για έναν γονιό να βλέπει το παιδί του να ρίχνεται σε μια τηλεοπτική μάχη χωρίς ξεκάθαρους κανόνες, ειδικά όταν διαφωνεί με αυτήν την επιλογή. Κι αυτό είναι μια απ’ τις σκληρότερες δοκιμασίες που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν οι γονείς των παικτών ριάλιτι. Ξέρουν, όμως, ότι έχουν υποχρέωση να εκφράσουν τη διαφωνία τους, αλλά να δώσουν στα παιδιά τους τη στήριξη και το αίσθημα ασφάλειας που θα κάνει μια αποτυχία λιγότερο επώδυνη.

Ανησυχούν και φοβούνται για την έκβασή της

Σκεφτείτε πως είναι να κάθεσαι κάθε βράδυ μπροστά στην τηλεόραση και να βλέπεις το παιδί σου να εκτίθεται μπροστά σε όλον τον κόσμο, ανοιχτό στην κακόβουλη κριτική του καθενός και έρμαιο του τηλεοπτικού «κόψε-ράψε» – ένας χαρακτήρας που ξαναπλάθεται για τις ανάγκες του παιχνιδιού. Είναι, λοιπόν, πολύ μεγάλη η αγωνία που περνούν οι γονείς αυτών των παιδιών καθώς περιμένουν να δουν που θα τους οδηγήσει αυτό το μονοπάτι και οι παγίδες του.

Είναι έτοιμοι να τα κλείσουν στην αγκαλιά τους ανά πάσα στιγμή

Τα παιδιά των ριάλιτι μοιάζουν πολλες φορές πιο συνειδητοποιημένα και πιο ατρομητα απ’ ότι είναι. Γι’ αυτό και στην διάρκεια του παιχνιδιού, βλέπουμε και τα πιο σκληροτράχηλα από αυτά να λυγίζουν μπροστά στα μάτια μας. Ευτυχώς, οι γονείς τους το βλέπουν αυτό πριν από μας και λαχταράνε διαρκώς για ένα και μόνο πράγμα: να τα κλείσουν και πάλι στην αγκαλιά τους και, ότι κι αν έχει γίνει, να νιώσουν πως δεν είναι μόνα στη χαρά ή τη λύπη τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v