Βρέφος σώθηκε από θαύμα όταν το καρότσι του παρασύρθηκε από ΙΧ σε διάβαση πεζών

Βρέφος σώθηκε από θαύμα όταν το καρότσι του παρασύρθηκε από ΙΧ σε διάβαση πεζών

Δυστυχώς, καθημερινά διαπιστώνουμε ότι οι ελληνικές πόλεις κάθε άλλο παρά φιλικές είναι προς τους πεζούς, πόσο μάλλον προς μια μαμά που πρέπει να διασχίσει το γεμάτο εμπόδια αστικο τοπίο με ένα καροτσάκι. Στο πρόβλημα αυτό, έρχεται να προστεθεί και η παντελής αδιαφορία των ελλήνων οδηγών για την προτεραιότητα που υποχρεούνται να δίνουν (και την προσοχή που οφείλουν να δείχνουν) όποτε βλέπουν διάβαση πεζών.

Κάπως έτσι, η πόλη των Σερρών παρά λίγο να γινόταν ο τόπος ενός φριχτού ατυχήματος, όταν οδηγός παρέσυρε καροτσάκι με βρέφος 4 μηνών την ώρα που η μαμά του επιχειρούσε να περάσει το δρόμο από τη διάβαση.

Ευτυχώς, σαν από θαύμα, το παιδί προσγειώθηκε στην τσάντα του καροτσιού και δεν τραυματίστηκε καθόλου. Φυσικά, το ΕΚΑΒ μετέφερε το μωρό στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις οι οποίες ήταν «καθαρές» κι έτσι επέστρεψε σώο στην ασφάλεια του σπιτιού του. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον απρόσεχτο – και παρα λίγο μοιραίο – οδηγό επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο για παράβαση προτεραιότητας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

v