Αν ακούσεις αυτά τα λόγια, άλλαξε φίλους!

Αν ακούσεις αυτά τα λόγια, άλλαξε φίλους!

Δεν υπάρχει ωραιότερο αγαθό από την φιλία. Να ξέρεις ότι έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε νοιάζονται και σου συμπεριφέρονται σαν οικογένεια. Δυστυχώς, η αληθινή φιλία σπανίζει στις μέρες και, πολλές φορές, αρκετοί «φίλοι» αποδεικνύονται φίδια που όχι μόνο δεν μας σέβονται αλλά χαίρονται και με τα προβλήματά μας. Ακολουθούν 5 κουβέντες, που ελπίζουμε να μην ακούσετε ποτέ, γιατί τότε σημαίνει πως... πρέπει να αλλάξετε παρέες.

«Στα 'λεγα εγώ»

Ένας αληθινός φίλος δεν θα νιώσει ποτέ την ανάγκη να υπερτονίσει πόσο δίκιο είχε για να βγει από πάνω, ίσα-ίσα θα δώσει προτεραιότητα στο πρόβλημα του φίλου του και θα ενδιαφερθεί να τον συμβουλεύσει. Θα ψάξει να βρει λύση και αντιμετωπίζει την κατάσταση σαν να την βιώνει ο ίδιος. Διαφορετικά, απλά δεν νοιάζεται!

«Πώς κάνεις έτσι! Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου!»

Προφανώς και η ζωή συνεχίζεται. Όταν όμως κάποιος είναι φίλος σου, με όλη την έννοια της λέξης,  περνάει δύσκολα, δε θέλει να ακούσει την πιο προφανή και λογική συμβουλή. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι η απλή παρουσία ενός ανθρώπου που εμπιστεύεται, κατανόηση και υπομονή.

«Αυτό δεν είναι τίποτα. Όταν εγώ...»

Η «φίλη» που πάντα περνάει χειρότερα και πιο δύσκολα από σένα. Η «φίλη» που πάντα θα βρει τρόπο να υποβαθμίσει το πρόβλημά σου υπερθεματίζοντας το δικό της. Αυτή η φίλη, λοιπόν, δεν είναι αληθινή φίλη! Διαφορετικά, θα νοιαζόταν να σε ακούσει και να σε συμβουλεύσει. Θα λυπόταν με τη λύπη σου και δεν θα την παραμέριζε για δικά της θέματα.

«Εσύ φταις...»

Συμπληρώστε το κενό όπως θέλετε: «Εσύ φταις που τσακωθήκαμε» ή «Εσύ φταις που δεν μου είπες νωρίτερα να προσέχω» Δραματοποιεί κάθε σας διαφωνία κι εκεί που πρέπει να δουλεύετε μαζί για να βρείτε λύσεις και να λύσετε παρεξηγήσεις, εκείνη λοξοδρομεί και σας δείχνει με το δάχτυλο του δικαστή λέγοντάς σας ότι εσείς φταίτε. Σε κάθε καυγά φροντίζει να τονίζει όλα σας τα ελαττώματα και προσπαθεί να προκαλέσει τη συμπόνια σας θυματοποιώντας τον εαυτό της. Πείτε όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω και βρείτε τη φίλη που σας αξίζει!

«Θα πούμε για τα δικά σου μετά, άκου πρώτα τα δικά μου»

Το αγαπημένο της θέμα είναι ο εαυτός της. Τα νέα της είναι σαφώς σημαντικότερα απ’ τα δικά σου. Τα σχέδιά της για εξόδους πρέπει να πραγματοποιηθούν ακριβώς όπως τα σκέφτηκε κι εσύ μπορείς να βάλεις τα δικά σου σχέδια και νέα στην άκρη. Όταν την έχεις ανάγκη, είναι φοβερά απασχολημένη και όταν εσύ είσαι απασχολημένη θα έπρεπε να ντρέπεσαι για την αδιαφορία σου.

v