8 σημάδια ότι έχετε τον τέλειο γάμο, ακόμα κι αν δεν το ξέρετε!

8 σημάδια ότι έχετε τον τέλειο γάμο, ακόμα κι αν δεν το ξέρετε!

Μετά από κάποια χρόνια γάμου, είναι φυσιολογικό να αναρωτιέστε αν η σχέση σας είναι αυτή που «πρέπει να είναι», ή αν ο σύντροφός σας νιώθει ακόμα ερωτευμένος και δεμένος μαζί σας. Κάποια πράγματα δεν είναι όπως τον πρώτο καιρό, ενώ κάποια άλλα σας εκνευρίζουν περισσότερο απ’ όσο είχατε φανταστεί… Να θυμάστε, όμως, πως δεν υπάρχουν ούτε τέλειοι άνθρωποι, ούτε τέλειες σχέσεις. Αυτά που σήμερα σας ανησυχούν, ίσως τελικά να αποτελούν σημάδια μιας υγιούς και όμορφης σχέσης - κι ας μην το καταλαβαίνετε!

Δεν βρίσκετε ησυχία...

Το σπίτι σας έχει διαρκώς φασαρία και μερικές φορές αναζητάτε απελπισμένα λίγη ησυχία για να ξεκουραστείτε… Ωστόσο, το φασαριόζικο σπίτι είναι δείγμα μιας ευτυχισμένης οικογένειας κι ενός πετυχημένου γάμου. Τόσο το ζευγάρι όσο και τα παιδιά νιώθουν άνετα μεταξύ τους, έχουν πολλά να πουν ο ένας με τον άλλον και όλοι μαζί, ακόμα και τις δύσκολες στιγμές, έχουν την ενέργεια και τη διάθεση να αντιμετωπίσουν τα πάντα. 

Δεν μπορεί, δεν μπορεί, κάπου θα συναντηθούμε

Πολλά ζευγάρια με παιδιά, λόγω των απαιτητικών ωραρίων στη δουλειά αλλά και των οικογενειακών υποχρεώσεων, δεν περνούν αρκετό χρόνο μαζί. Συνήθως έχουν χρόνο για τον εαυτό τους και για τη σχέση τους μόνο αργά το βράδυ που είναι κατάκοποι ή τα Σαββατοκύριακα. Μπορεί αυτό να σας ενοχλεί και να παραπονιέστε, αλλά σας δίνει την ευκαιρία να λείψετε ο ένας στον άλλον. Επιπλέον, όταν επιτέλους βρίσκεστε, έχετε πολλά νέα να μοιραστείτε. Με λίγα λόγια, δεν βαριέστε ποτέ!

«Κοροϊδεύει» ο ένας τον άλλον

Είναι πολλά τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν το χιούμορ ως καταφύγιο στις δύσκολες ώρες. Αν έχετε την τάση να αυτοσαρκάζεστε αλλά και να κάνετε αστεία ο ένας στον άλλον, σημαίνει πως νιώθετε αυτοπεποίθηση για τη σχέση σας και δεν νιώθετε μειονεκτικά με τα χιουμοριστικά σχόλια του συντρόφου σας. Το γέλιο είναι το πιο ισχυρό σας όπλο ενάντια στην ρουτίνα και την σκληρή καθημερινότητα. 

Μιλάτε 100 φορές την μέρα!

Εάν τα τηλεφωνήματα του συντρόφου σας είναι πολλά μέσα στη μέρα, δεν είναι λόγο να δυσανασχετείτε αλλά να χαίρεστε. Αυτό σημαίνει πως στο πρόσωπό σας έχει βρει έναν καλό φίλο, τον άνθρωπο που τον στηρίζει στα δύσκολα αλλά και που τον υπολογίζει στις αποφάσεις του. Εξάλλου κι εσείς το ίδιο δεν κάνετε;

Περνάτε ώρες χωρίς να μιλάτε…

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως όταν ένα ζευγάρι κάθεται δίπλα δίπλα χωρίς να μιλάει, υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, όμως, ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Μερικές φορές το μόνο που θες είναι να νιώθεις τον άνθρωπό σου δίπλα σου χωρίς να χρειάζεται να μιλάτε… Το να να μοιράζεσαι μεγάλες σιωπές με το ταίρι σου, σημαίνει πως μεταξύ σας υπάρχει οικειότητα και ασφάλεια. 

… αλλά συζητάτε τα πάντα μεταξύ σας!

Παράλληλα, όμως, είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θα συζητήσεις τα πάντα… Θα μοιραστείς μαζί του συμβάντα από την καθημερινότητά σου, θα τον συμβουλευτείς πριν πάρεις αποφάσεις και φυσικά θα συζητήσετε τα καθημερινά, πρακτικά θέματα που προκύπτουν στο σπίτι. 

Έχετε ξεχωριστά χόμπι και ενδιαφέροντα

Το να έχετε διαφορετικά ενδιαφέροντα είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο. Το ότι διασφαλίζεται ο ένας στον άλλον ότι ο γάμος σας δεν θα τα θυσιάσει στο βωμό της οικογένειας, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σας συμβεί! Δεν χρειάζεται ένα ζευγάρι να αγαπά τα ίδια πράγματα, ούτε να είναι συνέχεια και παντού μαζί. Ο καθένας χρειάζεται χρόνο για τον εαυτό του και είναι ευτύχημα όταν ο σύντροφός σου κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον έχεις. 

Κοιμάστε σε χωριστά κρεβάτια

Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά αν το εφαρμόζεται δεν σημαίνει πως βρίσκεσετε σε έναν κακό γάμο όπως συνηθίζεται να λέγεται. Αντίθετα, νιώθετε την άνεση να αποδεχτείτε ότι κάνετε πιο ποιοτικό ύπνο μόνη σας κι αυτό είναι υπέροχο! Γενικά, αποδέχεστε ο ένας τον άλλον έτσι ακριβώς όπως είναι κι αυτό είναι το πιο σημαντικό συστατικό για έναν επιτυχημένο γάμο!

v