Καθηγήτρια αρνείται να φορέσει μάσκα και οδηγείται στο δικαστήριο

Καθηγήτρια αρνείται να φορέσει μάσκα και οδηγείται στο δικαστήριο

Ενώ τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως αυξάνονται επικίνδυνα και η χώρα μας μπαίνει ξανά σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, τα ευτράπελα με τους αρνητές του ιού συνεχίζονται... Πριν λίγες μέρες, μία φιλόλογος του ΕΠΑΛ Υμηττού οδηγήθηκε στο δικαστήριο, αφού ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κορονοϊός και αρνείται πεισματικά να φορέσει μάσκα στο σχολείο. 

Τι συνέβη

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Mega, η εν λόγω εκπαιδευτικός αρνείται να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες και να φορέσει μάσκα από τον Οκτώβρη, ενώ μαθητές του σχολείου ισχυρίζονται πως δεν πίστευε στην ύπαρξη του κορονοϊού. Μάλιστα, είχε ειρωνευτεί κάποιους μαθητές που προσφέρθηκαν οι ίδιοι να της δώσουν μια μάσκα, ζητώντας τους να της αγοράσουν... μάσκαρα.

Μια άλλη φορά, όταν οι μαθητές της ζήτησαν ευγενικά να φορέσει την μάσκα της, εκείνη τους απάντησε με απουσίες και τους έβγαλε από το μάθημά της. 

Η φιλόλογος αρνήθηκε να παραλάβει ακόμη και τις αποφάσεις που της είχαν επιδοθεί από τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για απομάκρυνση από τους χώρους του σχολείου όσο δεν τηρεί τους υγειονομικούς κανόνες.

Έτσι ο διευθυντής του σχολείου πήρε εντολή να ειδοποιήσει την αστυνομία προκειμένου να την απομακρύνει από τη θέση της. Υπέβαλε μήνυση εναντίον της και ένα περιπολικό την παρέλαβε έξω από το σχολείο και την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα.

«Επιθυμώ να δικαστώ», έλεγε η καθηγήτρια

Η πρόεδρος του δικαστηρίου την ενημέρωσε ότι μπορεί να λάβει τριήμερη προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της και η ίδια αρνήθηκε. «Δεν θα λάβω προθεσμία. Επιθυμώ να δικαστώ» φέρεται να είπε η εκπαιδευτικός σύμφωνα με το Mega. Η δίκη της αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο.

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v