Κρήτη: ζευγάρι υιοθετεί βρέφος που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε χωράφι

Κρήτη: ζευγάρι υιοθετεί βρέφος που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε χωράφι

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην οικογένεια. Πολλές φορές δεν είναι οι βιολογικοί γονείς αυτοί που προσφέρουν την αγάπη, την ασφάλεια και την θαλπωρή αλλά μια άλλη οικογένεια που περιμένει πώς και πώς να κάνει ένα παιδάκι ευτυχισμένο. Υπάρχουν φορές που γίνεσαι «γονιός της καρδιάς» και η αγάπη που έχεις να δώσεις δεν έχει να κάνει με το αν γέννησες ή όχι. Κι αυτό είναι το μεγαλείο της υιοθεσίας!

 

Πριν από μερικές μέρες έγινε γνωστή η ιστορία ενός υπέροχου ζευγαριού από την Κρήτη που υιοθέτησε ένα βρέφος από την Ουγκάντα που είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο και αβοήθητο σ' ένα χωράφι και η ιστορία του είναι πραγματικά καθηλωτική.

Η Τώνια και ο Γιάννης, είναι ένα νεαρό ζευγάρι από την Κρήτη, με τεράστια αποθέματα αγάπης. Και το απέδειξαν όταν υιοθέτησαν ένα αγοράκι από την Αφρική, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σ' ένα χωράφια, όταν ήταν μόνο λίγο ημερών.

Το ζευγάρι ταξίδεψε ως την Ουγκάντα για να τον γνωρίσει και να τον υιοθετήσει ακολουθώντας φυσικά όλες τις νόμιμες διαδικασίες, σε μια διαδρομή που, όπως όλοι ξέρουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η απόσταση και η γραφειοκρατία έκαναν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα όμως το ζευγάρι τα κατάφερε και ο μικρός Άθωνας έγινε το πρώτο τους παιδί, καθώς αργότερα ακολούθησε και ο Ορφέας-το βιολογικό τους παιδί.

Οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε μια διακρατική υιοθεσία είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που ακολουθούνται σε μια υιοθεσία που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε η Τώνια σε πρόσφατη συνέντευξη: «Η διαδικασία είναι ίδια, μόνο που ο δικός μας ο φάκελος μπαίνει σε μία διαδικασία μεταφράσεων, περνάει από την πρόξενο και έπειτα πηγαίνει στη χώρα, στους δικηγόρους που αναλαμβάνουν τη δική μας υπόθεση».

Πηγή: newsit.gr

v