«Θέλω κι εγώ»: η φράση που ακούς συνέχεια από τη στιγμή που γίνεσαι μαμά

«Θέλω κι εγώ»: η φράση που ακούς συνέχεια από τη στιγμή που γίνεσαι μαμά

H αλήθεια είναι πως, όταν γίνεσαι μαμά, η ζωή σου αλλάζει με έναν τρόπο που δεν είχες φανταστεί. Βέβαια το είχες ακούσει από τις άλλες μαμάδες, ίσως το είχες ακούσει κι από την δική σου μαμά, αλλά αυτό που άκουγες και φανταζόσουν μ’ αυτό που συμβαίνει πραγματικά, δεν έχουν την παραμικρή σχέση!

Το πρώτο συγκλονιστικό που αλλάζει, είναι πως σταματάς να σκέφτεσαι τη ζωή σου με γνώμονα τον εαυτό σου. Από τη στιγμή που γεννάς και μετά, όλα περιστρέφονται γύρω από το μωρό σου. Σταδιακά, οι κινήσεις, οι αποφάσεις και η καθημερινότητά σου καθορίζεται από τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις προτεραιότητες του παιδιού. 

Φυσικά έπονται κι άλλες αλλαγές που με τον καιρό τις συνηθίζεις τόσο πολύ που ξυπνάς ένα πρωί κι αναρωτιέσαι πώς ήταν η ζωή σου πριν τα παιδιά! Μία από τις δεκάδες αλλαγές, ίσως μία από τις δικές μου αγαπημένες, είναι και ότι δεν κάνεις τίποτα χωρίς να ακούς «Θέλω κι εγώ» απ' το παιδί σου.

Όταν τρως...

Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλεις κάτι στο στόμα σου και να μην έρθει τρέχοντας το ζουζούνι σου από την άλλη άκρη του σπιτιού φωνάζοντας «Μαμά τί τρως; Θέλω κι εγώ...». Δεν θα περιμένουν ποτέ απάντηση για το τι τρως. Γι΄αυτά, δεν έχει την παραμικρή σημασία! Αρκεί να τους δώσεις λίγο από το δικό σου, έστω και μία μπουκιά.

Όταν καταπιάνεσαι με κάποιο χόμπι

Εάν τα παιδιά σε βλέπουν να πλένεις τα πιάτα ή να μαζεύεις το σπίτι, κάνουν πως δεν υπάρχεις στο σπίτι. Όταν, όμως, πιάσεις ένα βιβλίο, καθίσεις μπροστά από τον υπολογιστή για να δουλέψεις ή να δεις μια ταινία, παρατάνε ό,τι κι αν κάνουν και τρέχουν στην αγκαλιά σου. «Θέλω κι εγώ!» φωνάζουν με την γλυκιά φωνούλα τους και τότε δεν έχεις άλλη επιλογή από το να τα πάρεις αγκαλιά και να μοιραστείς μαζί τους αυτό που κάνεις. 

Όταν ετοιμάζεσαι να βγεις

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τα μικρά παιδιά: όταν πρέπει να φύγεις από το σπίτι για δουλειά ή για να συναντήσεις τους φίλους σου, το «μυρίζονται» από χιλιόμετρα. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνουν από τα ρούχα που επιλέγουμε ή από το βάδισμά μας, πάντως το παίρνουν χαμπάρι αμέσως και γραπώνουν τα πόδια μας σαν γατάκια φωνάζοντας «Μαμά, θέλω κι εγώ βόλτα. Πάρε με μαζί σου». Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακυρώσει εξόδους με φίλους από ενοχές. Η σπαρακτική φωνή και το κλάμα, κάποιες φορές κάνουν καλά τη δουλειά τους…

Όταν ψωνίζεις κάτι για τον εαυτό σου

Είναι αλήθεια, επίσης, πως όταν μία μαμά ψωνίζει κάτι για τον εαυτό της, τα μικρά της αγγελούδια θα ζηλέψουν και θα «θέλουν κι εκείνα». Φυσικά γνωρίζουν ότι είναι η προτεραιότητά μας - τους το έχουμε δώσει να το καταλάβουν από την μέρα που γεννήθηκαν - οπότε θεωρούν αδιανόητο να πάρεις κάτι για σένα, χωρίς να πάρεις κάτι και γι΄αυτά!

… όμως το κάνουν από αγάπη!

Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί το «θέλω κι εγώ» είναι από τις αγαπημένες τους κουβέντες και τελικά κατάλαβα ότι είναι ένας τρόπος να δείχνουν την αγάπη τους! Τα παιδιά μας θέλουν να είναι δίπλα μας, να τους δίνουμε όλη μας την προσοχή και να κάνουν ό,τι κάνουμε. Με λίγα λόγια, είμαστε το πρότυπό τους και θέλουν να μας μοιάσουν. Και πάνω απ’ όλα, θέλουν να τα αγαπάμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο - όπως, άλλωστε, μας αγαπούν κι εκείνα. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v