Σ. Πέτσας: αν χρειαστεί, ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα είναι υποχρεωτικός

Σ. Πέτσας: αν χρειαστεί, ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα είναι υποχρεωτικός

Καθώς το απόγευμα θα ανακοινωθεί το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την προμήθεια των εμβολίων και τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του κορονοϊού, ένα ερώτημα που παραμένει ανοιχτό είναι αν ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός για όλους ή μόνο για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών (π.χ. υγειονομικοί, ευπαθείς). Μια πρώτη απάντηση έδωσε απ’ τον αέρα του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αφού επισήμανε πως από τις αρχές του 2021 το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο και μέχρι το τέλος του Β τριμήνου του 2021 θα μπορεί να έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, συμπλήρωσε: «η κατεύθυνση θα είναι να το κάνει όποιος θέλει. Αν χρειαστεί να έχουμε κάτι πιο αυστηρό θα το δούμε. Σύμφωνα με τους ειδικούς χρειάζεται να εμβολιαστεί ένα μεγάλος μέρος του πληθυσμού για να δημιουργηθεί ανοσία. Πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω και θα πειστούν οι συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο.»

Για τη σταδιακή άρση των περιορισμών, είπε ότι σε πρώτη φάση θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και το λιανεμπόριο, όπου δεν καταγράφεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και υπερμετάδοση και στη συνέχεια καφετέριες κι εστιατόρια. Σημείωσε, ωστόσο, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης, λόγω του συγχρωτισμού που παρατηρείται σε αυτά.

«Χθες ήταν η πρώτη μέρα που φάνηκε μια επιπέδωση της καμπύλης κι ελπίζουμε να συνεχιστεί και σήμερα και αύριο, κι αν αυτό συμβεί, περιμένουμε μια γρήγορη πτώση των κρουσμάτων, γιατί στην αρχή του lockdown είχαμε το βάρος του επιδημιολογικού φορτίου των περασμένων εβδομάδων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Πηγή: thecaller.gr
v