Ελβετία: πρόταση να μένουν εκτός ΜΕΘ οι αρνητές του κορονοϊού

Ελβετία: πρόταση να μένουν εκτός ΜΕΘ οι αρνητές του κορονοϊού

H πανδημία έχει «γονατίσει» τις περισσότερες χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελβετία, η οποία φαίνεται πως έχει χάσει κάθε έλεγχο καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί τα κρούσματα όπως και οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μια πρόταση... «βόμβα», από έναν από τους πιο γνωστούς επιδημιολόγους σε όλη την χώρα που είπε να μένουν εκτός ΜΕΘ οι αρνητές του ιού προκάλεσε επιπλέον ταραχή και αναστάτωση. 

Η Εταιρεία Εντατικολόγων στην Ελβετία ανακοίνωσε ότι οι ΜΕΘ είναι γεμάτες! Συγκεκριμένα, τα 876 κρεβάτια, πιστοποιημένα και αναγνωρισμένα από την SGI,  είναι πλήρη. Μάλιστα, οι εντατικολόγοι κάλεσαν τους πολίτες να διαλέξουν μέσω διαθήκης με ποιον τρόπο θέλουν να διαχειριστούν την έλλειψη μηχανικής υποστήριξης. 

Την ίδια στιγμή μια σοκαριστική πρόταση από έναν γνωστό επιδημιολόγο της χώρας τον Willy Oggier προκάλεσε τη κοινή γνώμη. Προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στις εντατικές προτείνει: «οι αρνητές του κορονοϊού να χάνουν το δικαίωμά τους για θεραπεία σε ένα κρεβάτι ή σε έναν χώρο εντατικής θεραπείας εάν υπάρχει συμφόρηση στο νοσοκομείο. Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται με το όνομα και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας.»

Πηγή: ert.gr

v