Εθελόντρια νοσηλεύτρια: Δώσαμε αληθινή μάχη για να μη διασωληνωθεί μωρό 22 μηνών

Εθελόντρια νοσηλεύτρια: Δώσαμε αληθινή μάχη για να μη διασωληνωθεί μωρό 22 μηνών

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη για το υγειονομικό προσωπικό που κάνει τιτάνιες προσπάθειες να κρατήσει το σύστημα υγείας όρθιο και τους ασθενείς πλήρεις φροντίδας. Χαρακτηριστική είναι η ανακούφιση με την οποία έγινε δεκτή η άφιξη εθελοντριών νοσηλευτριών από την Κρήτη αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Την ώρα μάλιστα που έφταναν στη Θεσσαλονίκη, μια άλλη εθελόντρια νοσηλεύτρια τελείωνε τη βάρδια της δηλώνοντας στον ΣΚΑΙ ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έδινε μάχη προκειμένου να μη διασωληνωθεί μωρό 22 μηνών, θετικό στον κορονοϊό. «Είμαι χαρούμενη που κατάφερε μέχρι στιγμής να μη διασωληνωθεί», τόνισε κάνοντας λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη βάρδια.

Ήταν εξοντωμένη, αλλά χαρούμενη για την εξέλιξη της κατάστασης του άτυχου βρέφους. «Οι νοσηλευτές είμαστε ήρωες», είπε και συμπλήρωσε: «Αντέχουμε, έχουμε αποθέματα θα παλέψουμε γιατί είναι η δουλειά μας, αλλά πρέπει ο κόσμος να προσέχει πολύ. Ήταν μια δύσκολη βραδιά και σήμερα.» 

Παράλληλα, σημείωσε ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 6 ακόμα παιδιά με κορονοϊό, ηλικίας έως 16 ετών. 

Στο μεταξύ, ένα μωρό μόλις 10 μηνών, θετικό στον κορονοϊό, παρουσίασε φρικτούς πόνους στην κοιλιά και χρειάστηκε να μεταφερθεί τη νύχτα με C-130 από τη Λέσβο στην Αθήνα. Ας είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί γιατί, απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχουν αληθινά άτρωτες ομάδες πληθυσμού και οφείλουμε να προσέχουμε όλοι μας το ίδιο.
v