Εθελόντρια νοσηλεύτρια: να ξεπεράσουμε τον φόβο και να σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας

Εθελόντρια νοσηλεύτρια: να ξεπεράσουμε τον φόβο και να σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη και οι ανάγκες, όχι μόνο σε κλίνες, αλλά και σε υγειονομικό προσωπικό αυξάνονται συνεχώς. Σ’ αυτό το πολεμικό κλίμα, την ελπίδα όλων αναπτέρωσε η κίνηση των νοσηλευτριών από την Κρήτη, τα Γιάννενα και άλλα μέρη της Ελλάδας να αψηφήσουν τον κίνδυνο και να μεταβούν στην συμπρωτεύουσα για να συνδράμουν εθελοντικά στο έργο των συναδέλφων τους.

Μία εκ των 10 κρητικών εθελοντριών είναι και η 25χρονη Άρτεμις Νικηφόρου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ γι’ αυτή την σπουδαία κίνηση, αλλά και την πρώτη εντύπωση απ’ το «πεδίο της μάχης» που αντίκρυσε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

«Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό αυτές τις μέρες. Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο», δήλωσε η νεαρή νοσηλεύτρια και αθλήτρια της άρσης βαρών, «Σε αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος.»

«Δεν μπορώ να κρύψω το ότι φοβήθηκα αρκετά», συνέχισε, «Σίγουρα όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πανδημία σε ανησυχεί. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πρέπει σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Είτε αυτός είναι ένας νοσηλευόμενος, είτε ιατρός ή νοσηλευτής».

Η αξιέπαινη ρεθυμνιώτισα αναφέρθηκε και στην υποδοχή που έτυχαν οι εθελόντριες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο: «Μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια. Μας ευχαρίστησαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί, την προσπάθειά μας.»
v