Έχω καθυστέρηση 5 μέρες. Μπορεί να είμαι έγκυος ενώ πήρα προφυλάξεις;

Έχω καθυστέρηση 5 μέρες. Μπορεί να είμαι έγκυος ενώ πήρα προφυλάξεις;

Ερώτηση:
Έκανα σεξ με το αγόρι μου σε ημέρα ωορρηξίας. Ωστόσο, η προηγούμενη περίοδος μου ήταν 2-8 Οκτωβρίου και το αγόρι μου χρησιμοποίησε προφυλάξεις. Έχω κατεβάσει μια εφαρμογή για να ελέγχω τον κύκλο μου και έχω 5 μέρες καθυστέρηση. Να φοβάμαι για μια πιθανή εγκυμοσύνη παρόλο που πήρε το αγόρι μου προφυλάξεις;
Απάντηση:

Δεν μου περιγράφετε τι είδους προφύλαξη πήρε το αγόρι σας, αν έβαλε προφυλακτικό, αν ήταν διακεκομένη η συνουσία κλπ. Όλα αυτά παίζουν ρόλο, ωστόσο, σίγουρα πρέπει να κάνετε ένα τεστ κυήσεως στο αίμα για να κοιμάστε ήσυχη.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».      

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v