Το μωρό που προσέχω κλαίει μόλις με βλέπει. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το μωρό που προσέχω κλαίει μόλις με βλέπει. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Ερώτηση:
Το μωρό που προσέχω κλαίει μόλις με βλέπει. Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς αντιμετωπίζεται;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα μωρά κλαίνε για πολλούς και διαφορετικούς λόγους στην προσπάθεια τους να επικοινωνήσουν κάποια ανάγκη στους στους ανθρώπους που τα φροντίζουν. Είναι πολλοί παράγοντες που χρειάζεται να συνυπολογίσουμε ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα την αντίδραση του υπέροχου μωρού! Η κάλυψη των βασικών αναγκών, δηλαδή το φαγητό, ο ύπνος, η καθαριότητα, η θερμοκρασία. Αλλά σημαντικά στοιχεία είναι η ακριβής ηλικία του, η σχέση με τη μητέρα του, η σχέση με τον πατέρα του, οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια, ο χρόνος αφετηρίας της δικής σας σχέσης, το ταπεραμέντο του μωρού και πολλά ακόμη. 

Αυτό που μπορείτε να κάνετε από πλευράς σας είναι να είστε πολύ τρυφερή μαζί του και να δοκιμάσετε τρόπους που μπορεί να το ευχαριστήσουν. Ένα τραγουδάκι, μια αγκαλιά, ένα μπανάκι. Έχει νόημα να αναπτύξετε περαιτέρω τη σχέση και την επικοινωνία σας. 

Το κλάμα του δεν είναι εναντίον σας. Αντιθέτως, είναι η αυτονόητη αντίδραση ενός βρέφους. Είναι ένα κάλεσμα για προσπάθεια επικοινωνίας! Ανταποκριθείτε στο κάλεσμα αυτό χωρίς αγωνία, αλλά με ανοιχτή διάθεση γνωριμίας με το μικρό σας πλάσμα!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.    

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v