12 υγιέστατα μωράκια γεννήθηκαν στο «Αττικόν» από μητέρες θετικές στον κορονοϊό

12 υγιέστατα μωράκια γεννήθηκαν στο «Αττικόν» από μητέρες θετικές στον κορονοϊό

Ακόμα και μέσα στο σκοτάδι υπάρχει φως να μας δίνει ελπίδα και να μας κάνει να χαμογελάμε, όπως αυτή η γλυκιά είδηση. Στο MEGA μίλησαν η Σοφία Καλανταρίδου, καθηγήτρια Μαιευτικής και Διευθύντρια Γ παν. κλινικής στο νοσοκομείο «Αττικόν», και η Ελένη Αλεξίου, προϊσταμένη αίθουσας τοκετών στο ίδιο νοσοκομείο, για τις 12 γυναίκες που ενώ είχαν νοσήσει από κορονοϊό έφεραν στον κόσμο τα 12 υγιέστατα μωράκια τους.

«Αυτό που προσπαθήσαμε και καταφέραμε από την αρχή είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις γυναίκες αυτές να γεννήσουν με ασφάλεια, αλλά να παρέχουμε ασφάλεια και στο προσωπικό μας. Και στις 12 γυναίκες που γέννησαν εδώ, δεν είχαμε κανένα κρούσμα από το προσωπικό. Και αυτό νομίζω ότι είναι μια μεγάλη νίκη. Οι περισσότερες από τις γυναίκες που είχαμε ήταν ή ασυμπτωματικές ή με ελαφριά συμπτωματολογία. Είχαμε όμως και βαρύτερες περιπτώσεις και γυναίκες που ήταν θετικές μέχρι και πέντε εβδομάδες. Μέχρι σήμερα μόνο μία έγκυος γυναίκα μπήκε σε ΜΕΘ, αλλά δε διασωληνώθηκε. Γέννησε τελικά επιτυχώς τα δύο της μωράκια και τα έχει τώρα στο σπίτι της» είπε η κ. Καλανταρίδου.

Η κ. Αλεξίου συμπλήρωσε: «Το στρες είναι πολύ μεγάλο για τις γυναίκες και καλούμαστε να τις υποστηρίξουμε ψυχολογικά, να τις προστατεύσουμε αλλά να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας, αλλά και τις υπόλοιπες γυναίκες που έρχονται να γεννήσουν στο μαιευτήριό μας. Είναι σε άλλο χώρο, εντελώς απομονωμένο από εκείνον που γεννούν οι γυναίκες χωρίς κορονοϊό.»

Πηγή: news247.gr

v