Το μητρικό γάλα ίσως αποτελεί τη βάση για τη θεραπεία του κορονοϊού

Το μητρικό γάλα ίσως αποτελεί τη βάση για τη θεραπεία του κορονοϊού

Οι έρευνες που τονίζουν ξανά και ξανά τα οφέλη του θηλασμού για την υγεία του μωρού σας είναι αμέτρητες!  Καταρχάς, το μητρικό γάλα αποτελεί ιδανική τροφή για το νεογνό γιατί περιέχει πολλές βιταμίνες, πρωτεΐνες και λιπαρά, ενώ λειτουργεί και σαν αντιβιωτικό. Διάφορες έρευνες έχουν καταλλήξει στο ότι βοηθά στην ανάπτυξη του IQ, προστατεύει από λοιμώξεις και αλλεργίες ενώ εμποδίζει και την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Εκτός απ' όλα τα παραπάνω, όμως, νέες έρευνες δείχνουν πως το γάλα της μητέρας προστατεύει κι από τον κορονοϊό!

Συγκεκριμένα, Μελέτες δείχνουν ότι το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε αντισώματα που προσδένονται στην πρωτεΐνη-ακίδα του κορονοϊού και τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για νέες αποτελεσματικότερες θεραπείες σε σύγκριση με τα αντισώματα του αίματος.

Σύμφωνα με το in.gr και μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 15 γυνάικες, το γάλα γυναικών που ανέρρωσαν από COVID-19 και οι οποίες θήλαζαν τα μωρά τους κατά την περίοδο της νόσησής τους και μετά από αυτή, διέθετε ισχυρά αντισώματα ενάντια στον ιό SARS-CoV-2.

Οι θηλάζουσες μητέρες  μεταφέρουν ανοσία στα βρέφη

Η ανίχνευση αντισωμάτων στο μητρικό γάλα ενάντια στον νέο κορονοϊό μαρτυρεί ότι οι θηλάζουσες μητέρες πιθανώς μεταφέρουν ανοσία στον ιό στα βρέφη τους. Και όχι μόνο αυτό: τα αντισώματα του μητρικού γάλακτος μπορεί να αποδειχθούν και θεραπευτικός «θησαυρός» ενάντια στην COVID-19, σύμφωνα με τη Ρεμπέκα Πάουελ, ανοσολόγο στην Ιατρική Σχολή Icahn του Ορους Σινά στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: in.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v