Οικογενειακά τραπέζια με άδειες καρέκλες και οθόνες: εικόνες θλίψης απ’ τη Γιορτή των Ευχαριστιών

Οικογενειακά τραπέζια με άδειες καρέκλες και οθόνες: εικόνες θλίψης απ’ τη Γιορτή των Ευχαριστιών

Η Γιορτή των Ευχαριστιών, το γνωστό «Thanksgiving», είναι για τις ΗΠΑ μία πολύ σημαντική γιορτή και, μάλιστα, είναι μια ημέρα που γιορτάζεται παραδοσιακά με οικογενειακές συγκεντρώσεις και τραπεζώματα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι φετινές εικόνες απ’ τους εορτασμούς προκαλούν θλίψη, αφού δεν είναι λίγες οι οικογένειες που έχασαν μέλη τους απ’ τον κορονοϊό ή έπρεπε να γιορτάσουν χωρίς τους αγαπημένους τους για να μην κινδυνεύσει κανείς.

Θλιβερή όμως ήταν και η εικόνα της πατροπαράδοτης λαμπερής παρέλασης που γίνεται αυτήν την ημέρα στη Νέα Υόρκη προσελκύοντας πλήθος κόσμου. Η παρουσία θεατών ήταν μηδαμινή, ενώ και η διαδρομή περιορίστηκε σε 1 οικοδομικό τετράγωνο από… 5 χιλιόμετρα που είναι συνήθως.



Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, οι ΗΠΑ βιώνουν ένα ισχυρό 3ο κύμα και οι περισσότερες αμερικανικές πολιτείες είναι αντιμέτωπες με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων.  Κατά συνέπεια, στις περισσότερες μεγάλες πόλεις εξακολουθούν να ισχύουν αυστηροί κανόνες που έχουν επιβληθεί από τις τοπικές και πολιτειακές αρχές και οι οποίοι περιορίζουν τις δημόσιες συναθροίσεις, έχουν οδηγήσει στην αναστολή της λειτουργίας επιχειρήσεων και εστιατορίων.

«Πρέπει να παραδεχθώ ότι ξαφνικά νιώθω μόνη», δήλωσε η 72χρονη Τζάνις Σίγκαλ λίγο πριν δει τους συγγενείς της μέσω κλήσης Zoom, που είναι και ο τρόπος που πάρα πολλοί αμερικανοί επικοινώνησαν και αντάλλαξαν ευχές με τους αγαπημένους τους.

Βέβαια, παρά τα μέτρα και τις συστάσεις, υπάρχουν κι εκείνοι που απλώς επέλεξαν πολύ αυστηρά με ποιους θα περάσουν αυτή τη γιορτινή μέρα. Η Μάργκαρετ Μπούλαρντ, δικηγόρος από την Ατλάντα, δήλωσε ότι η ίδια και ο σύζυγός της παίρνουν όλες τις προφυλάξεις από τότε που ξέσπασε η πανδημία, λίγο μετά τη γέννηση του γιου τους. Ταξίδεψαν με το αυτοκίνητο από τη Τζόρτζια ως τη Βόρεια Καρολίνα για να περάσουν τη Γιορτή των Ευχαριστιών με τα πεθερικά της, που επίσης τηρούν με προσοχή όλα τα μέτρα.

«Όσο και να θέλουμε να δούμε άλλους συγγενείς μας, γνωρίζουμε ότι θα εκτεθούμε σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο, αν το κάνουμε»,  εξήγησε η Μπούλαρντ.

Δυστυχώς, όμως, υπήρχαν και πάρα πολλές καρέκλες που ήταν άδειες, όχι από επιλογή, αλλά επειδή σ’ αυτές θα κάθονταν κάποιοι από τους εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανούς, θύματα της τρομερής πανδημίας.

Πηγή: Associated Press

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v