Κίνημα «δεν πληρώνω» και για τον κορονοϊό: απλήρωτο το 80% των προστίμων! 

Κίνημα «δεν πληρώνω» και για τον κορονοϊό: απλήρωτο το 80% των προστίμων!

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό είναι πολλά, οι έλεγχοι αυστηροί και τα πρόστιμα τσουχτερά! Από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου,  η Άμεση Δράση έχει κόψει 8.500 κλήσεις, από τις οποίες, όμως, έχει πληρωθεί μόνο το 20%.

Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού τα βεβαιωμένα πρόστιμα υπολογίζονται σε 150.000 με τα οφειλόμενα ποσά να ανέρχονται σε 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων, στις περιπτώσεις των προστίμων ύψους 300 ευρώ οι πολίτες επικαλούνται ιατρικά προβλήματα για να αποφύγουν την αποπληρωμή τους, ενώ οι επιχειρήσεις που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ διατυπώνουν τις ενστάσεις τους μέσω δικηγόρων.

Συγκεκριμένα το 44% των επιχειρήσεων χρωστάνε από τον Μάιο συνολικές οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με την δικαιολογία ότι δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα είτε οικονομική δυσπραγία.

Η εκτίμηση των αρμοδίων είναι, πάντως, ότι οι περισσότεροι είτε περιμένουν το εμβόλιο είτε πιστεύουν ότι θα υπάρξουν χαριστικές διατάξεις για την μη καταβολή των προστίμων.

Πηγή: tanea.gr

v