Κικίλιας: μη υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ευθύνη μας να πείσουμε τους αρνητές

Κικίλιας: μη υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ευθύνη μας να πείσουμε τους αρνητές

Την ώρα που η πανδημία καλπάζει σε όλον τον κόσμο, η μεγαλύτερη ελπίδα έρχεται απ’ το μέτωπο των εμβολίων που μπαίνουν πλέον στο τελικό στάδιο κι είναι μια ανάσα απ’ το να παρασκευαστούν και να διανεμηθούν για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Στη χώρα μας, η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ένα εθνικό σχέδιο εμβολιασμών που αποσκοπεί στο να εμβολιαστεί το 70% των πολιτών. Το ζήτημα που τίθεται έχει να κάνει με μια μερίδα πολιτών που δείχνει απροθυμία να κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού.

Σ’ αυτούς τους συμπολίτες μας, απήυθυνε σήμερα το λόγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας αρχικά ότι όλες οι παρασκευάστριες εταιρείες έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα γίνει καμία έκπτωση ως προς την ασφάλεια των εμβολίων. 

Σημείωσε, επίσης, πως φέτος εμβολιάστηκε για τη γρίπη διπλάσιος αριθμός ανθρώπων σε σχέση με το 2019, δηλαδή 4.000.000 συμπολίτες μας κάτι που δείχνει μια στροφή του κοινού όσον αφορά το συγκεκριμένο εμβόλιο. 

Όσο για εκείνους που παραμένουν αρνητικοί στο να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού μόλις αυτό θα είναι εφικτό, ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος: «Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα καταλάβει και θα ενημερωθεί σωστά και θα εμβολιαστεί και αυτοί οι λίγοι οι οποίοι δεν θέλουν να το κάνουν... Πρέπει να σας πω ότι το Σύνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στη χώρα. Είναι όμως ευθύνη μιας οργανωμένης πολιτείας και όλων των ηγετών της, σε όλα τα επίπεδα, να παροτρύνουν τον κόσμο και να τον ενημερώσουν σωστά έτσι ώστε να εμβολιαστεί».

Πηγή: ethnos.gr

v