Είναι σωστό να κοιμάμαι με την 4χρονη κόρη μου;

Είναι σωστό να κοιμάμαι με την 4χρονη κόρη μου;
Ερώτηση:
Θέλω να ρωτήσω: η κόρη μου είναι 4 χρόνων και θέλει να κοιμάμαι μαζί της. Αλλά έχω ένα κακό, δεν μπορώ να σηκωθώ όταν κοιμάται η μικρή γιατί κοιμάμαι και εγώ δίπλα της. Θέλω να ρωτήσω αν είναι σωστό αυτό;
Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Το μεγάλωμα των παιδιών είναι μια πολυσύνθετη πορεία η οποία έχει μοναδικά στοιχεία. Δεν υπάρχει καμία ιστορία που να είναι ίδια με κάποια άλλη, κανένα παιδί ίδιο με κάποιο άλλο και κανένας άνθρωπος όπου δεν είναι μοναδικός.

Έτσι, λοιπόν, εσείς για τους δικούς σας λόγους αποφασίσατε να κοιμάστε μέχρι σήμερα με την κόρη σας. Θέτετε στο παρόν το ερώτημα εάν μπορείτε να συνεχίσετε με τον ίδιο τρόπο ή εάν χρειάζεται κάτι να αλλάξετε. Δεν έχει νόημα να μελετήσετε το ερώτημα αυτό υπό τη σκοπιά του σωστού ή λάθους. Αυτό που επιθυμείτε είναι το καλό. Τόσο για εσάς όσο και για την κόρη σας.

Καλό για την κόρη σας θα ήταν όσο μεγαλώνει να αναπτύσσεται και η αυτονόμηση της σε πολλά επίπεδα, και σε αυτό του ύπνου. Καλό για εσάς θα ήταν να έχετε προσωπικό χρόνο που θα τον απολαμβάνετε μόνος σας ή με άλλα αγαπητά πρόσωπα όπως η σύντροφός σας.

Με γνώμονα λοιπόν το κοινό σας συμφέρον αποφασίζετε πως θέλετε να προχωρήσετε και με συνέπεια και σταθερότητα βοηθάτε και την κόρη σας να προσαρμοστεί στα νέα σας δεδομένα.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.    

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v