Φτιάξτε τους βραβευμένους κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης και γίνετε η αρχόντισσα της καραντίνας

Φτιάξτε τους βραβευμένους κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης και γίνετε η αρχόντισσα της καραντίνας

Φωτογραφία από madameginger.cοm

Οι κουραμπιέδες της Νέας Καρβάλης, είναι οι πιο ξακουστοί κουραμπιέδες της Ελλάδος και μπορείτε να τους βρείτε μόνο στην Καβάλα! Εναλλακτικά, μπορείτε να τους φτιάξετε στο σπίτι, ακολουθόντας την παρακάτω συνταγή και τα μικρά μυστικά της. 

Τι θα χρειαστείτε

600 γραμμάρια αμύγδαλο ψίχα, με τη φλούδα

300 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό

300 γραμμάρια βούτυρο πρόβειο 

2 κρόκους αυγών

250 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή

900 γραμμάρια αλεύρι

2 κουταλιές του γλυκού κανέλα

1 φλιτζάνι του καφέ μπράντι

2 κιλά ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)

Τι πρέπει να κάνετε

Bήμα 1ο

Χτυπήστε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Όταν ασπρίσει προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα.

Bήμα 2ο

Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη, προσθέστε τους κρόκους έναν-έναν, το μπράντυ και την κανέλα. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτεί πολύ καλά.

Bήμα 3ο

Ρίξτε έπειτα τα αμύγδαλα και το αλεύρι.

Bήμα 4ο

Πλάστε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα και ψήστε τους στους 180οC, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν πασπαλίστε τους με άχνη ζάχαρη.

Bήμα 5ο

Τους τοποθετείτε σε στρογγυλή πιατέλα σε στρώσεις, τη μία πάνω από την άλλη.

Πηγή: athensmagazine.gr

v