7 σημάδια ότι έχεις παντρευτεί τον άνθρωπο που σου αξίζει!

7 σημάδια ότι έχεις παντρευτεί τον άνθρωπο που σου αξίζει!

Υπάρχουν σχέσεις στις οποίες ευδοκιμούν η αμοιβαία αγάπη και ο σεβασμός. Το ζευγάρι συνδέεται τόσο σωματικά, όσο και συναισθηματικά και πηγαίνει τη σχέση του στο επόμενο στάδιο: τη δημιουργία οικογένειας. Ένας γάμος ωστόσο, πέρα από χαρές έχει και αρκετές δυσκολίες και τις περισσότερες φορές οι σύντροφοι περνούν από σαράντα κύματα για να είναι μαζί. Σε αυτές τις στιγμές είναι παρηγορητικό να ξέρουμε ότι ο άνθρωπος που επιλέξαμε να περάσουμε τη ζωή μας μαζί του είναι ο κατάλληλος για εμάς. Tα παρακάτω σημάδια είναι η απόδειξη ότι κάναμε τη σωστή επιλογή!

Περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί

Ο ποιοτικός χρόνος είναι ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορεί να δώσει ο καθένας στον σύντροφό του. Από αυτές τις στιγμές, ακόμα και αν είναι λίγες λόγω των παιδιών και των υποχρεώσεων, αντλείτε χαρά και κρατάτε τη φλόγα της σχέσης σας ζωντανή.

Αφήνετε χώρο και χρόνο ο ένας στον άλλον

Το ότι είστε παντρεμένοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε και κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλον! Τίποτα δεν σας εμποδίζει να έχετε διαφορετικά χόμπι, ρουτίνες ή ενδιαφέροντα κάποια στιγμή στη ζωή σας. Εάν ο σύντροφός σας σέβεται τον χρόνο και τον χώρο σας, τότε αυτό είναι μια πολύ καλή ένδειξη ότι παντρευτήκατε το σωστό άτομο.

Βασίζεστε ο ένας στον άλλον

Σε έναν γάμο εκτός από τα παιδιά και τη συντροφικότητα πρέπει να υπάρχει και υποστήριξη. Δίπλα μας πρέπει να έχουμε έναν άνθρωπο στον οποίο να μπορούμε να βασιστούμε τόσο για πρακτικά θέματα, όσο και συναισθηματικά.

Τον εμπιστεύεστε και σας εμπιστεύεται

Η εμπιστοσύνη είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική αρετή που πρέπει να υπάρχει σε μια οποιαδήποτε σχέση. Πόσο μάλλον ερωτική! Το να εμπιστεύεσαι κάποιον σημαίνει να μοιράζεσαι μαζί του ακόμα και τις πιο μαύρες σκέψεις σου και να ξέρεις ότι εκείνος θα σε ακούσει και θα σε ηρεμήσει. Σημαίνει όμως και το να νιώθεις ότι είναι αφοσιωμένος στη σχέση σας.

Υπάρχει μεταξύ σας τρυφερότητα

Τα ζευγάρια τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα όταν υπάρχει μεταξύ τους τρυφερότητα και σωματική έλξη. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας για να δείξουν την αγάπη τους. Εάν, λοιπόν, είστε παντρεμένες με κάποιον που δεν διστάζει να κρατήσει το χέρι σας, να σας αγκαλιάσει και να σας φιλήσει στις πιο άσχετες στιγμές, έχετε κάνει σωστή (πάρα πολύ!) επιλογή.

Στους καυγάδες ανήκετε στο ίδιο στρατόπεδο

Οι καυγάδες σε μια σχέση είναι αναπόφευκτοι! Το σημαντικό είναι ακόμα και σε αυτές τις δυσάρεστες στιγμές να μην βρίσκεστε σε αντίπαλα στρατόπεδα που μιλούν άσχημα ο ένας για τον άλλον, κριτικάρουν ή πετούν αλληλοκατηγορίες. Όσο υπάρχει σεβασμός και οι δυο δουλεύετε για να βρείτε μια λύση και όχι για να δημιουργήσετε ένα νέο πρόβλημα, τότε δεν έχετε τίποτα να φοβάστε!

Είστε γονείς αλλά είστε και ζευγάρι

Ο γάμος δεν είναι εύκολος. Η ρουτίνα, οι υποχρεώσεις και τα παιδιά τον δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, εάν είστε με το σωστό άτομο, και οι δύο θα πρέπει να είστε σε θέση να δώσετε προτεραιότητα ο ένας στον άλλο, όπως κάνετε στην εργασία σας και στα παιδιά σας, ή ακόμα περισσότερο.

v