«Μετά από 10 χρόνια γάμου, παραμένεις ο ένας και μοναδικός»

«Μετά από 10 χρόνια γάμου, παραμένεις ο ένας και μοναδικός»

Με τόσες υποχρεώσεις και δυσκολίες, είναι δύσκολο να κρατήσεις τη φλόγα αναμμένη στη σχέση. Κι όμως! Υπάρχουν ζευγάρια που είναι μαζί χρόνια και παραμένουν αγαπημένοι και θέλουν ακόμη ο ένας τον άλλον για σύντροφο στη ζωή τους. Δεν είναι χαρακτήρες βιβλίων ή ταινιών, αλλά άνθρωπινοι καθημερινοί όπως αυτή η μαμά που, στην παρακάτω «εξομολόγησή» της παραδέχεται ότι ο άντρας της παραμένει ο ένας και μοναδικός για εκείνη.

«Καμιά φορά κοιτάζω τις φωτογραφίες του γάμου μας και χαμογελώ. Έχει περάσει από τότε μια ολόκληρη δεκαετία, γεμάτη αλλαγές σ' όλους τους τομείς. Αλλάξαμε σπίτια, δουλειές και γίναμε γονείς. Δεν είμαστε πλέον ανέμελοι εικοσάρηδες. Έχουμε περάσει σ' ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή και τη σχέσης μας. Ωστόσο, όσα πράγματα και αν είναι πλέον διαφορετικά, ένα παραμένει ίδιο και αναλλοίωτο στον χρόνο: είσαι για μένα ο ένας και μοναδικός!

Απ' όταν γνωριστήκαμε μέχρι σήμερα, είμαστε πολύ διαφορετικοί! Ξέρω ότι υπάρχουν φορές που δεν μοιάζω σε τίποτα στο κορίτσι που ερωτεύτηκες. Χάνω την ψυχραιμία μου, φωνάζω και πολλές φορές η καθημερινότητα με παίρνει από κάτω. Ειδικά τώρα με όσα ζούμε!

Και εσύ όμως έχεις αλλάξει! Οι καταστάσεις και οι αμέτρητες υποχρεώσεις μας σε έχουν ''βαρύνει''. Κάποιες φορές το μόνο που θέλεις είναι να κάτσεις αμίλητος στην πολυθρόνα σου, χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα. Έχεις και εσύ ανάγκη από ξεκούραση, το ξέρω καλά.

Στα μάτια μου όμως και την καρδιά μου παραμένεις εκείνος ο νεαρός που παντρεύτηκα πριν από μια δεκαετία. Με το πλατύ χαμόγελο και το αστείρευτο χιούμορ. Εκείνος που, ακόμα και τώρα, παρά την κούραση και τα προβλήματα, θα με αγκαλιάσει και μου ψιθυρίσει παρηγορητικά λόγια.

Ντρέπομαι που το σκέφτομαι αλλά πιστεύω ότι, αρκετές φορές, αντί να βλέπεις τον καλύτερο εαυτό μου, σου δείχνω τη χειρότερη εκδοχή του. Η κούραση και το άγχος με καταπίνουν και ακόμα, δεν έχω βρει τον κατάλληλο τρόπο για να ισορροπήσω. 

Θέλω να ξέρεις, όμως, ότι σ' αγαπάω όπως πρώτα! Είμαι πολύ περήφανη που η κόρη μας μεγαλώνει έχοντας ως πρότυπο εσένα. Με κάνεις να νιώθω ασφάλεια και σιγουριά και αυτό περνάει στο παιδί μας.

Είσαι υπομονετικός και ψύχραιμος και ξέρεις να με ηρεμείς. Είσαι η δύναμή μου. Ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να με κάνει να αφεθώ και να ξεχάσω όλες τις δυσκολίες.

Μαζί χτίσαμε μια σχέση με γερά θεμέλια. Και παρά τους καυγάδες και τις πίκρες που είχαμε μέσα σ' όλα αυτά τα χρόνια, ο σεβασμός και η βαθιά αγάπη που τρέφουμε ο ένας για τον άλλον μας έκανε να υπερπηδάμε τα εμπόδια. Πάντα μαζί. Πάντα στο ίδιο στρατόπεδο. Μια γροθιά απέναντι στα προβλήματα και τη ρουτίνα.

Βλέποντάς σε να μεγαλώνεις και να γίνεσαι ο άντρας και ο πατέρας που είσαι σήμερα με κάνει την πιο περήφανη και ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο. Και ελπίζω πραγματικά να νιώθεις το ίδιο για μένα-γιατί ακόμη κι αν γύριζα τον χρόνο πίσω, πάλι εσένα θα διάλεγα για σύντροφο στη ζωή μου. Σε ευχαριστώ για όλα.»

v