«Αν γύρναγα τον χρόνο πίσω, πάλι εσένα θα διάλεγα για γυναίκα και μάνα των παιδιών μου»

«Αν γύρναγα τον χρόνο πίσω, πάλι εσένα θα διάλεγα για γυναίκα και μάνα των παιδιών μου»

Τα ζευγάρια δοκιμάζονται στα δύσκολα και, η περίοδος που διανύουμε, είναι σίγουρα μία από τις πιο «σκληρές». Η πανδημία έχει κάνει τη ζωή μας άνω κάτω ενώ ο φόβος και  η ανασφάλεια μας δοκιμάζουν καθημερινά. Ωστόσο, οι άνθρωποι που αγαπιούνται αληθινά δεν τα παρατάνε ποτέ. Μένουν όρθιοι και στηρίζουν ο ένας τον άλλον ακόμα και στα μεγαλύτερα εμπόδια.

Αυτό ακριβώς κάνει και ο σύζυγος (και μπαμπάς) παρακάτω, που, με το γράμμα του,  θέλει να θυμίσει στην γυναίκα του πως είναι ο έρωτας της ζωής του και πως παρέα θα ξεπεράσουν κι αυτήν την δυσκολία: 

«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη, το ξέρω. Ίσως η δυσκολότερη που έχουμε περάσει έως τώρα. Λίγο η κλεισούρα, λίγο οι "μάσκες παντού", λίγο η γκρίνια των παιδιών που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν, έχει αλλάξει εντελώς την καθημερινότητά μας. Κυρίως, όμως, μας έχει καταβάλει η ανασφάλεια κι ο φόβος: Θα είμαστε όλοι καλά; Θα τα βγάλουμε πέρα οικονομικά; Θα περάσει σύντομα η πανδημία;

Ξέρω πως τα βράδια ξαγρυπνάς κι εσύ όπως κι εγώ. Ξαπλώνεις πλάι μου, κάνεις την κοιμισμένη, και σκέφτεσαι ένα εκατομμύριο πράγματα που πρέπει να λυθούν.

Ξέρω πως νιώθεις θλίψη όπως κι εγώ. Πολλές φορές, βλέπω τα μάτια σου να σκοτεινιάζουν ή να δακρύζουν ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος.

Ξέρω πως όταν ξεσπάς πάνω μου, το κάνεις επειδή δεν ξέρεις πώς αλλιώς να εκτονώσεις τον θυμό σου. Όπως κι εγώ. Όμως, αγάπη μου, μη μου στεναχωριέσαι και μη σε παίρνει από κάτω.

Θυμήσου πως μαζί έχουμε περάσει πολλά, στιγμές όμορφες και δύσκολες, και δεν έχω μετανιώσει ποτέ για την απόφασή μου να μοιραστώ τη ζωή μου μαζί σου. Είσαι η γυναίκα μου κι έπειτα από 15 χρόνια γάμου και 2 παιδιά, είμαι τρελά ερωτευμένος μαζί σου!

Στα δύσκολα, δεν τα παράτησες ποτέ. Όσο μεγάλα κι αν ήταν τα εμπόδια που συναντούσαμε ή τα προβλήματα που μας απομάκρυναν, πιστεύαμε πάντα στη σχέση μας και παλεύαμε γι’ αυτήν. Και ειλικρινά, δεν ξέρω αν θα έβρισκα το θάρρος να ξεπεράσω τις αναποδιές που συναντήσαμε αν δεν ήσουν πλάι μου να με ενθαρρύνεις.

Εξάλλου, κανείς δεν με κάνει και γελάω όπως εσύ. Πάντα υπήρχε χημεία και καλή επικοινωνία μεταξύ μας και το χιούμορ κάνει τα μεγαλύτερα προβλήματα να μοιάζουν "παιχνιδάκια". Βρίσκεις πάντα να πεις κάτι αστείο στις πιο στενάχωρες και δύσκολες στιγμές μας. Η ικανότητά σου να αυτοσαρκάζεσαι λιώνει τον πάγο και μας δένει ακόμα περισσότερο. Και κάθε μέρα, είσαι όλο και πιο όμορφη...

Ναι, αγάπη μου, τα μάτια σου λάμπουν. Η ομορφιά σου δεν έχει να κάνει ούτε με τις ρυτίδες, ούτε με τα κιλά της εγκυμοσύνης, ούτε με την κούραση που καταγράφεται στο πρόσωπό σου. Τα μάτια σου είναι ο καθρέφτης της ψυχής σου κι η ψυχή σου είναι πανέμορφη! Μάλιστα, κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο όμορφη και λαμπερή. Κι αυτό κάνει τα μάτια σου να λάμπουν και να μην τα χορταίνω ποτέ…

Γι' αυτό, σου λέω: Μη μου σκας και μη στεναχωριέσαι. Είμαι δίπλα σου να σε στηρίξω όπως κάνεις κι εσύ για μένα τόσα χρόνια. Ακούμπα πάνω μου κι έλα να ονειρευτούμε όπως παλιά...

Εμείς οι δυο, κάνουμε πάντα κοινά όνειρα, θυμάσαι; Πρώτα ονειρευόμασταν την κοινή μας ζωή. Έπειτα ονειρευόμασταν το μέλλον των παιδιών μας. Και μέχρι πριν λίγο καιρό, ονειρευόμαστε τα ταξίδια που θα κάνουμε, τις εμπειρίες που θα ζήσουμε και το πώς θα κάνουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει καλύτερο όταν τα παιδιά θα πάρουν σιγά σιγά τον δρόμο τους. 

Ακούμπα πάνω μου, λοιπόν, και μη φοβάσαι τίποτα. Να ξέρεις πως έπειτα από 15 χρόνια γάμου, σ' αγαπάω ακόμα πιο πολύ! Κάθε μέρα που περνά σε καμαρώνω κι αισθάνομαι περήφανος για την δυναμικότητα και τον τρυφερό σου χαρακτήρα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου με κάποια άλλη. Και πίστεψέ με, ακόμα κι αν γύρναγα τον χρόνο πίσω, πάλι εσένα θα διάλεγα για συνοδοιπόρο στη ζωή και μητέρα των παιδιών μου γιατί, πολύ απλά, είσαι η καλύτερη, η ομορφότερη και η πιο τέλεια μητέρα που υπάρχει….»

v