Ο 8χρονος που νοσηλεύεται στο Ρίο είναι καλύτερα και θα κάνει Χριστούγεννα στο σπίτι του

Ο 8χρονος που νοσηλεύεται στο Ρίο είναι καλύτερα και θα κάνει Χριστούγεννα στο σπίτι του

Ο 8χρονος Γιάννης που νόσησε από το σύνδρομο τύπου καβασάκι, το οποίο όπως λένε οι γιατροί ήρθε ως επιπλοκή του κορονοϊού, νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου. Μέχρι χθες, μάλιστα, η κατάστασή του κρινόταν σοβαρή αλλά με σημάδια βελτίωσης. 

Ο μικρός Γιάννης, μπαίνοντας στο νοσοκομείο, ζήτησε από την μητέρα του να μην ανοίξει κανείς τα δώρα που θα του φέρει ο Άη - Βασίλης μέχρι να βγει... Η αγωνία του φαίνεται πως ήταν τόσο μεγάλη που «εισακούστηκε» και όλα δείχνουν ότι τα Χριστούγεννα θα είναι σπίτι του για να υποδεχτεί τον Άη - Βασίλη. 

Σύμφωνα με τους γιατρούς του, την Τρίτη βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη που απαιτούνταν για την αναπνοή του αφού η κλινική του εικόνα έχει βελτιωθεί αισθητά. 

Προσεχώς θα μεταφερθεί εκτός ΜΕΘ, θα πάει για απλή παρακολούθηση σε παιδιατρική κλινική και θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να επιστρέψει στο σπίτι του για τα Χριστούγεννα.

«Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Μία δοκιμασία ήταν. Ευχαριστούμε τους γιατρούς» είπε συγκινημένη στο Open TV η μητέρα του παιδιού, ενώ ο πατέρας του 8χρονου δήλωσε: «Πετάω με το παιδί μου που λέει ότι θέλει να γίνει αστροναύτης, έτσι πετάω και εγώ από τη χαρά μου».

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε: «Σήμερα είναι μια πάρα πολύ όμορφη μέρα. Έχουν φύγει τα φάρμακα υποστήριξης της καρδιάς, έχει βγει και η μάσκα c-pap για την υποστήριξη της αναπνοής. Το παιδί θα παραμείνει στη ΜΕΘ για 24 με 48 ώρες ακόμα για να δούμε ότι πραγματικά είναι όλα καλά και θα βγει από τη Μονάδα νικητής».

Πηγή: protothema.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v