Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι (πίνακες με τιμές)

Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι (πίνακες με τιμές)

Αν αναρωτιέστε πόσο θα σας στοιχίσει φέτος το τραπέζι των Χριστουγέννων, το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών μπορεί να σας επιβεβαιώσει πως οι τιμές των χριστουγεννιάτικων ειδών είναι σχεδόν ίδιες με τις περσινές! Βέβαια φέτος θα μαγειρέψουμε για λιγότερα άτομα, οπότε θα χαλάσουμε και λιγότερα λεφτά... 

Συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φαίνεται να μας κοστίζει λίγο λιγότερο τα τελευταία δύο χρόνια: 

Ωστόσο, αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως, είναι να δούμε τις φετινές τιμές στα βασικά είδη που θα καταναλώσουμε στις γιορτές. Η έρευνα αφορά 22 τυπικές κατηγορίες προϊόντων που περιλαμβάνονται στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι (π.χ. κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτα, γαλοπούλα, αρνί, κάστανα, αυγά, πατάτες, κ.α.).

 

Σύμφωνα με τον πίνακα, από τις 22 υποκατηγορίες προϊόντων που εξετάζονται στην έρευνα, στις 10 οι τιμές παρουσιάζουν μείωση, σε 9 παρουσιάζουν αύξηση και 3 είναι αμετάβλητες. Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στην πατάτα κατά 21%, με την τιμή κιλού να μειώνεται από 0,72 ευρώ σε 0,57 ευρώ, κάτι που αποδίδεται σε διόρθωση της περυσινής αυξημένης τιμής (κατά 22%). Αντίθετα τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν τα αναψυκτικά κατά 10%.

Πηγή: thetoc.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v