4 πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δώρα για το παιδί που δεν χρειάζεται να αγοράσετε!

4 πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δώρα για το παιδί που δεν χρειάζεται να αγοράσετε!

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και οι περισσότεροι έχουμε προνοήσει για τα δώρα που θα δώσουμε στείλουμε στους αγαπημένους μας! Αν, όμως, δεν έχετε προλάβει να πάρετε ακόμη δώρο στο παιδί ή  θέλετε να του χαρίσετε κάτι πιο προσωπικό, φτιαγμένο απ' τα χεράκια σας, τότε σας έχουμε τη λύση. Αυτές οι ιδέες είναι πρωτότυπες και θα τα ξετρελάνουν.

Koυκλόσπιτο

Χρησιμοποιείστε ένα ή περισσότερα χαρτόκουτα, ντύστε τα με ταπετσαρία ή ζωγραφίστε τα, φτιάξτε ορόφους από χαρτόνι και χαρίστε στο παιδί σας το δικό του κουκλόσπιτο!

 

Θα χρειαστείτε δύο χαρτόκουτα που θα κολλήσετε στο πλάι με ένα πιστόλι σιλικόνης. Χρησιμοποιώντας τα χάρτινα κομμάτια που περισσεύουν από τα κουτιά, θα φτιάξετε και την οροφή! «Ντύστε» το σπίτι με υφάσματα ή πολύχρωμα χαρτόνια και τοποθετήστε μινιατούρες έπιπλα για να παίξει το παιδί με τις κουκλίτσες του.

Επιτραπέζιο φιδάκι μεγάλων διαστάσεων

Σίγουρα τα παιδιά θα ξετρελαθούν με αυτή την ιδέα και μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας παντού!

Θα χρειαστείτε μεζούρα ή χάρακα, ένα τεράστιο πανί ή σεντόνι, καθώς και χρώματα ειδικά για πανί. Μπορείτε ακόμα να προμηθευτείτε και υγρά Glitter για ακόμα πιο ωραίο αποτέλεσμα. Σχεδιάστε 100 κουτάκια που θα έχουν και τον αντίστοιχο αριθμό, ζωγραφίστε τις σκάλες και τα φιδάκια και...αρχίστε το παιχνίδι. Μια μικρή συμβουλή: μην φοράτε παπούτσια όταν παίζετε γιατί θα χαλάσετε το χρώμα!

Τραπέζι-μαυροπίνακας

Ειδικά τα παιδιά νηπιακής ηλικίας θα λατρέψουν αυτό το ξεχωριστό τραπέζι. Θα μπορούν να ζωγραφίσουν ή να γράψουν τα πρώτα τους γράμματα!

Θα χρειαστείτε ένα παλιό τετράγωνο τραπεζάκι και μαύρη μπογιά για μαυροπίνακα που θα προμηθευτείτε από ένα χρωματοπωλείο. Περάστε «δυο χέρια» το τραπεζάκι και αγοράστε χρωματιστές κιμωλίες! Για να σβήνετε όσα γράφετε θα χρειαστείτε ένα σφουγγαράκι.

Mικροσκοπικό κουκλοθέατρο

Αν οι ντουλάπες σας έχουν γεμίσει με χαρτονένια κουτιά παπουτσιών που πιάνουν άσκοπα χώρο, αντί να τα πετάξετε χρησιμοποιήστε τα για να επιδοθείτε με τα παιδιά σε ευφάνταστες κατασκευές και χειροτεχνίες που θα συμβάλουν στο παιχνίδι τους και θα γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους με τον πιο δημιουργικό τρόπο!

Με μερικά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και ένα ευφάνταστο σκηνικό, το οποίο θα τοποθετηθεί έτσι ώστε να δημιουργεί την αίσθηση τριών διαστάσεων, μπορείτε να φτιάξετε ένα μικροσκοπικό κουκλοθέατρο που θα ξετρελάνει τα παιδιά!

v