Πέτσας για Χριστούγεννα: «Αν μια οικογένεια πηγαίνει αλλού με το αυτοκίνητο, το πρόστιμο θα είναι βαρύ»

Πέτσας για Χριστούγεννα: «Αν μια οικογένεια πηγαίνει αλλού με το αυτοκίνητο, το πρόστιμο θα είναι βαρύ»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί, μίλησε για τις γιορτινές μέρες που ακολουθούν κάνοντας έκκληση στους πολίτες να μην ανοίξουν πολύ τον κύκλο τους, να μαζευτούν μεσημέρι αντί για βράδυ και να μετακινηθούν στέλνοντας τον κωδικό 6. Πιο συγκεκριμένα:

Ο κ. Πέτσας, αφού μας απηύθυνε εκ νέου έκκληση να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο και να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως, διευκρίνισε πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία».

Σύμπλήρωσε, μάλιστα, πως «αν κάποιος είναι με την οικογένειά του μέσα στο αυτοκίνητο και πηγαίνει αλλού, να ξέρει πως το πρόστιμο θα είναι βαρύ», σημειώνοντας πως αυτό θα είναι κριτήριο και για την Πρωτοχρονιά.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως η μετακίνηση τις ημέρες των εορτών θα γίνεται με τον κωδικό 6 στο 13033, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

Τι μέλλει γενέσθαι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «ευτυχώς, τις τελευταίες μέρες πάμε καλά», αλλά δεν απέκλεισε τα τοπικά lockdown στις περιοχές που ενδεχομένως να παρουσιάσουν αύξηση κρουσμάτων. 

Ξεκαθάρισε. ωστόσο, πως «μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ακολουθούμε τα μέτρα και μετά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε φάση να απελευθερώσουμε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες».

Πηγή: newsbeast.gr

v