Ανοίγουν 11/1 τα δημοτικά με μάσκες και επιπλέον μέτρα - Τι θα γίνει με γυμνάσια-λύκεια

Το πράσινο φως έδωσε η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, καθώς το υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτή την την θετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών που συνεδρίασε χθες. Έτσι, λοιπόν, την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό ότι θα γίνει και μείωση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ' λυκείου.

Λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών: κλιμακωτά ωράρια, διαφορετικές είσοδοι και τεστ

Προκειμένου οι μαθητές να επιστρέψουν πίσω στις τάξεις τους με ασφάλεια, θα υπάρξουν κάποια επιπλέον μέτρα πρόληψης, τα οποία αφορούν δυο άξονες: τον συγχρωτισμό γονέων και συνοδών και τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά όσους συνοδεύουν τα παιδιά στο σχολείο θα υπάρχει πλέον πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι της σχολικής μονάδας, όπου αυτές υπάρχουν.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι καθηγητές θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο μέτρο είναι εθελοντικό και καθαρά προληπτικής φύσης, βοηθάει ωστόσο στο να υπάρχει μία επιδημιολογική εικόνα από τα σχολεία.

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο διατηρούνται σε ισχύ και τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων κ.τ.λ.

Γυμνάσια και λύκεια: εξ αποστάσεως μαθήματα στις 8/1

Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα συνεχίσουν μέχρι νεοτέρας τα εξ αποστάσεως μαθήματα, αρχής γενομένης την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου. Η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα βρεθεί στο επίκεντρο νέας τηλεδιάσκεψης της επιτροπής των ειδικών, οι οποίοι θα κληθούν από την ερχόμενη εβδομάδα να επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει μέχρι τότε.

Μείωση της ύλης στα μαθήματα της Γ Λυκείου

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την μείωση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ Λυκείου και εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση με αναλυτικές αναφορές.

«Η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη»

Όπως δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: «Το σχολείο είναι το φυσικό περιβάλλον μαθητών και εκπαιδευτικών, και η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη [...] Θέλουμε ανοιχτά σχολεία, θέλουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας στις αίθουσες. Η πανδημία είναι ακόμη εδώ και η δυνατότητα να ανοίξουμε και να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά θα αποτελέσει συλλογική επιτυχία.»

Πηγή: thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v