Κορονοϊός: Πιο ασφαλή τα παιδιά στο σχολείο παρά στο σπίτι σύμφωνα με έρευνα

Κορονοϊός: Πιο ασφαλή τα παιδιά στο σχολείο παρά στο σπίτι σύμφωνα με έρευνα

Πολλοί γονείς και ειδικοί ανησυχούν για το άνοιγμα των σχολείων καθώς ο συνωστισμός στις σχολικές αίθουσες αλλά και στο προαύλιο θεωρείται πηγή διασποράς του κορονοϊού, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα μιας έρευνας, όμως, οι μαθητές φαίνεται να είναι πιο ασφαλείς στο σχολείο παρά στο σπίτι τους.
Η μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθόρισε, μέσω των στοιχείων από την ιχνηλάτιση των κρουσμάτων, ότι τα περισσότερα παιδιά που νόσησαν από κορονοϊό εκτέθηκαν από ένα μέλος της οικογένειας στο σπίτι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορεί να μπερδεύουν τους γονείς, οι οποίοι συχνά παραπονιούνται για την μετάδοση απλών ασθενειών όπως το κρυολόγημα μέσα στις αίθουσες, όμως, απ' ότι φαίνεται στην περίπτωση του Covid-19 τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μισισίπι έδειξε ότι τα παιδιά είναι πιο πιθανό να νοσήσουν από κάποιο μέλος της οικογένειας παρά στο σχολείο. Όπως επίσης, ακόμα και οι μικρές συγκεντρώσεις φίλων στο σπίτι είναι εξίσου επικίνδυνες! Ένας παράγοντας που έλαβαν υπόψη τους οι επιστήμονες είναι ότι τα παιδιά έχουν χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης και μετάδοσης, συγκριτικά με τους ενήλικες.

Τα ληφθέντα μέτρα στα σχολεία φαίνεται να λειτουργούν και τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί είναι πολύ πιο προσεκτικοί σε αυτούς τους χώρους, πάρα στο ίδιο τους το σπίτι.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα κρούσματα αυξήθηκαν σε τρομακτικό βαθμό την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με το Reuters, και οι ειδικοί ανησυχούν πολύ ότι ο ιός μπορεί να αποδεκατίσει ολόκληρες οικογένειες, καθώς την περίοδο των εορτών τα μέτρα χαλάρωσαν αρκετά.

Πηγή: moms.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v