Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. το Σαββατοκύριακο - φόβος για συνωστισμό λόγω καλού καιρού

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. το Σαββατοκύριακο - φόβος για συνωστισμό λόγω καλού καιρού

Τις τελευταίες ημέρες ο καιρός δεν θυμίζει σε τίποτα Ιανουάριο! Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται και το Σαββατοκύριακο έχουν θορυβήσει την ΕΛ.ΑΣ. η οποία θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους της καθώς υπάρχει ο φόβος ότι αρκετός κόσμος θα επιχειρήσει άσκοπες μετακινήσεις, παρά τα περιοριστικά μέτρα του lockdown.

Εκτός από τον συνωστισμό στις εκκλησίες που παρατηρήθηκε τα Θεοφάνια, αρκετοί πολίτες πέρασαν την αργία σε παραλίες του Φαλήρου ή πραγματοποίησαν μίνι-εκδρομές στη λίμνη Μπελέτσι στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας. Ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που συνωστίστηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ! Όπως ήταν αναμενόμενο οι εικόνες αυτές έκρουσαν τον κώδωνα κινδύνου στις υγειονομικές αρχές με αρκετούς λοιμωξιολόγους  να επισημαίνουν ότι αυτή η στάση των πολιτών ευνοεί την διασπορά του κορονοϊού.

Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο αναμένεται έντονη η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους ελέγχους να είναι πιο συχνοί στα παραλιακά μέτωπα και στους ορεινούς λόγγους, εκεί οπού τελευταία παρατηρείται συγχρωτισμός, ενώ σαρωτικός θα είναι και ο έλεγχος των εγγράφων μετακίνησης.

Στους παραβάτες που μετακινούνται με ψευδή δήλωση ή δεν φορούν μάσκα θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr 

v