6 σημεία του σώματός σου που δεν είχες ιδέα ότι καθαρίζεις με λάθος τρόπο!

6 σημεία του σώματός σου που δεν είχες ιδέα ότι καθαρίζεις με λάθος τρόπο!

Υπάρχουν περίπου 2.368 βακτήρια μόνο μέσα στον αφαλό και είναι ελάχιστες οι φορές που κάποιος μπαίνει στην διαδικασία να τον καθαρίσει σχολαστικά. Από την άλλη οι μπατονέτες στα αυτιά περισσότερο προκαλούν ζημιά παρά καθαρίζουν. Όπως αποδεικνύεται, όχι μόνο δεν καθαρίζουμε όσο πρέπει ορισμένα σημεία στο σώμα μας, αλλά το κάνουμε και λάθος. Δείτε ποια είναι αυτά και διορθώστε τις συνήθειές σας για το καλό της υγείας σας.

Ο αφαλός

Οι περισσότεροι άνθρωποι αμελούν την καθαριότητα του αφαλού τους ή τον καθαρίζουν με λάθος τρόπο. Ο αφαλός πρέπει να καθαρίζεται μία φορά την εβδομάδα και με συγκεκριμένο τρόπο. Βουτήξτε ένα βαμβάκι ή μια μπατονέτα σε λίγο οινόπνευμα και καθαρίστε το σημείο εσωτερικά. Όταν βάζετε λοσιόν σώματος αποφύγετε το συγκεκριμένο σημείο, καθώς με την υγρασία συγκεντρώνει περισσότερα βακτήρια.

Τα αυτιά

Το κερί στο εσωτερικό των αυτιών δεν καθαρίζεται με την μπατονέτα! Αυτό που πρέπει να έχετε υπόψη σας όταν καθαρίζετε τα αυτιά σας είναι ότι είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο! Απλώστε πρώτα μερικές σταγόνες λάδι  για να μαλακώσετε το κερί. Μετά από 1-2 ημέρες, ρίξτε ελάχιστο νερό στα αυτιά σας και τινάξτε το κεφάλι σας όπως ακριβώς κάνετε όταν βγαίνετε από τη θάλασσα. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα με μια καθαρή πετσέτα. Η μπατονέτα καθαρίζει σωστά μόνο την εξωτερική περιοχή του αυτιού.

Η γλώσσα

Σύμφωνα με τους οδοντίατρους, το βούρτσισμα της γλώσσας με μια οδοντόβουρτσα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τη καθαρίσετε. Κάτι που πρέπει να κάνετε τόσο συχνά, όσο κάνετε και με τα δόντια σας. Τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα που πρώτα έχετε βρέξει στο πίσω μέρος της γλώσσας και στη συνέχεια μπροστά.

Το σκαλπ

Συνήθως στο σκαλπ υπάρχουν πολλά νεκρά κύτταρα κυρίως από τα καλλυντικά με χημικές ουσίες που χρησιμοποιούμε. Για να το καθαρίσετε σωστά, πρώτα βρέξτε τα μαλλιά σας με απλό νερό και στη συνέχεια, βάλτε ελάχιστον σαμπουάν και κάντε απαλές και κυκλικές κινήσεις. Μην βάζετε μαλακτικό παρά μόνο στις άκρες των μαλλιών σας.

Οι αγκώνες

Για να αποφύγετε τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων που προκαλούν και ξηρότητα και δυσχρωμία στους αγκώνες σας, φροντίστε να κάνετε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα. Το μυστικό για σωστό καθάρισμα είναι να τρίψετε απαλά κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Η υπερβολική πίεση θα αγριέψει το δέρμα.

Η πλάτη

Το να πλύνουμε σωστά την πλάτη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά, ξεκινήστε βουρτσίζοντας απαλά την περιοχή και στη συνέχεια βάλτε σε μια πετσέτα νερό και σαπούνι και τρίψτε καλά.

Πηγή: brightside.me

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v