Ν. Κεραμέως: «Η χαρά των παιδιών για το άνοιγμα των σχολείων είναι μεγάλη και η δική μας επίσης»

Ν. Κεραμέως: «Η χαρά των παιδιών για το άνοιγμα των σχολείων είναι μεγάλη και η δική μας επίσης»

Σήμερα έκαναν εγκαίνια τα... δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της χώρας, με τους μικρούς μαθητές να επιστρέφουν πανευτυχή στις σχολικές αίθουσες. Την χαρά τους φαίνεται να συμμερίζεται και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία επισκέφθηκε δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά «για την τεράστια προσπάθεια στην τηλεκπαίδευση και την προσαρμοστικότητά τους στα νέα πρόσθετα μέτρα».

«Η χαρά των παιδιών είναι μεγάλη και η δική μας επίσης», ανέφερε η κ. Κεραμέως, τονίζοντας πως η δια ζώσης διδασκαλία παραμένει ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Η υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με την Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου, μίλησε με τους μαθητές και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υπενθυμίσει στα παιδιά  να φοράνε τη μάσκα τους! 

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία αλλά και την συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας», πρόσθεσε, αναφέροντας τα πρόσθετα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο για το άνοιγμα των σχολείων. Η χρήση μάσκας, οι διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών και τα δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς είναι κάποια από αυτά που, σύμφωνα με την κα. Κεραμέως, θα διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή των παιδιών στις σχολικές αίθουσες. 

Για την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η κυρία Κεραμέως ανέφερε: «Συζητάμε διαρκώς για την επαναλειτουργία όλων των δομών. Πάμε βήμα- βήμα, ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων και την πορεία της πανδημίας».

Πηγή: ethnos.gr

v