Μωρό 11 μηνών κατάπιε μπαταρία και την ανακάλυψαν μετά από 4 μήνες

Μωρό 11 μηνών κατάπιε μπαταρία και την ανακάλυψαν μετά από 4 μήνες

Όλα ξεκίνησαν όταν η μόλις 11 μηνών Sofia-Grace Hill σταμάτησε να τρώει στερεά τροφή και οι γονείς της υποψιάστηκαν πως κάτι δεν πάει καλά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του bbc.com, οι γιατροί απέδιδαν την αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες του κοριτσιού σε αμυγδαλίτιδα, αλλά οι γονείς της ήξεραν πώς η αιτία ήταν διαφορετική. Ακολούθησαν το ένστικτό τους και, τέσσερις μήνες μετά, ανακάλυψαν πως η μικρή Sofia-Grace είχε καταπιεί μια μικρή, στρογγυλή μπαταρία η οποία είχε σταθεί στον οισοφάγο της.

Συγκεκριμένα:

Ο μπαμπάς του κοριτσιού παρατήρησε για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά τον Ιανουάριο του 2020, όταν η μικρή Sofia-Grace σταμάτησε να τρώει στερεά τροφή. Έκτοτε επισκέφθηκαν πολλές φορές τον παιδίατρο και το τοπικό νοσοκομείο, αλλά η διαγνωση των γιατρών ήταν αμυγδαλίτιδα ή ιογενή λοίμωξη.

Ωστόσο, οι γονείς της δεν σταμάτησαν να ψάχνουν την αιτία του προβλήματος, μέχρι που τέσσερις μήνες μετά,  τον Μάιο του 2020, μια ακτινογραφία έδειξε το πραγματικό πρόβλημα: στον οισοφάγο του παιδιού είχε σταθεί μία στρογγυλή μπαταρία και προκαλούσε σοβαρή ζημιά καθώς είχε διαβρωθεί.

«Θύμωσα με τον εαυτό μου όταν μάθαμε τι συνέβαινε και ένιωσα πολλές ενοχές. Τώρα, όμως, συνειδητοποιώ ότι δεν ήταν δικό μου λάθος, δεν μπορούσα να γνωρίζω» δήλωσε ο μπαμπάς της. 

Κάθε δύο εβδομάδες το κοριτσάκι υποβάλλεται σε ολική αναισθησία και οι γιατροί τεντώνουν τον οισοφάγο της. Είναι πιθανό, μάλιστα, να υποβληθεί και σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση αφού η κατάποση της μπαταρίας άφησε μία τρύπα στον οισοφάγο που πρέπει να κλείσει. 

Σήμερα, σχεδόν έναν χρόνο μετά, οι γιατροί και οι γονείς της μικρής Sofia-Grace δηλώνουν αισιόδοξοι. 

Ο μπαμπάς του κοριτσιού προειδοποιεί τους γονείς να προσέχουν

Ακόμα και σήμερα που η Sofia-Grace κοντεύει να κλείσει τα δύο, ο μπαμπάς της δεν είναι σίγουρος πού βρήκε την μπαταρία και προειδοποίησε τους γονείς για τους κινδύνους που καραδοκούν:

«Απλώς ξεφορτωθείτε τις μικρές μπαταρίες ή όποιο άλλο μικροσκοπικό και επικίνδυνο αντικείμενο από το σπίτι. Φυλάξτε το σε ένα ντουλάπι και κλειδώστε το!  Και να εμπιστεύεστε πάντα το ένστικτό σας ως γονείς».

Οι γιατροί και η κυβέρνηση προειδοποιούν για τους κινδύνους των μικρών, στρογγυλών μπαταριών εδώ και πολύ καιρό. Αλλά δεν γνωρίζουν όλοι οι γονείς πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι.

v